Στην εκπαίδευση αναφέρθηκε σήμερα μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, σε ζωντανή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους ναυτιλιακους συντάκτες.

{ad{

Ο κ. Υπουργός αναφερόμενος στην εκπαίδευση τόνισε μεταξύ άλλων ότι το Υπουργείο έχει ήδη προχωρήσει σε θεσμοθέτηση για την τηλεκπαίδευση στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ευγενίδου και την Microsoft. Περισσότεροι από 5000 μαθητές ήδη λειτουργούν μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης με σκοπό να μη χαθεί το εξάμηνο.

Διασφαλίστηκαν τα επαγγελματικά δικαιώματα των τελειόφοιτων. Μέχρι το τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς οι ΑΕΝ θα ολοκληρώσουν ομαλά την εκπαιδευτική διαδικασία και για τα τέσσερα διαφορετικά εξάμηνα που είναι σε εξέλιξη κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος με την εξ αποστάσεως διαδικασία και διδασκαλία με τη μορφή της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και την χρήση ψηφιακής πλατφόρμας.
Τα εξάμηνα φοίτησης ολοκληρώνονται σταδιακά από 12 Ιουνίου 2020 μέχρι και 30 Ιουνίου 2020 και από τις 15 Ιουνίου 2020 μέχρι και 17 Ιουλίου 2020 όπου θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική περίοδος με φυσική παρουσία.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ