Περιφέρεια Αττικής: Μεγάλο ενδιαφέρον των μαθητών για την υπηρεσία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/03/2020 - 16:25 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Στις πρώτες 15 ώρες οι εγγραφές των μαθητών του Γυμνασίου και των δύο τελευταίων του Δημοτικού άγγιξαν τις 3.220, κάνοντας από το σπίτι τους χρήση της υπηρεσίας που παρέχει, από χθες η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με αρμόδια ιδιωτική επιχείρηση.

Συγκεκριμένα οι εγγραφές έχουν ως εξής: 510 για μαθητές της Α' Γυμνασίου, 430 για μαθητές της και Β' Γυμνασίου, 610 για μαθητές της Γ' Γυμνασίου, 950 για μαθητές της Ε' Δημοτικού και 720 για μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού.

Σημειώνεται ότι η δυνατότητα να έχουν από τον υπολογιστή του σπιτιού τους πρόσβαση στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες, μέσω του συνδέσμου www.brainy.gr, παρέχεται στους μαθητές όλης της χώρας.

Για το γεγονός αυτό, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε ότι "Η ανέλπιστη ανταπόκριση των πολιτών μας γεμίζει δύναμη να συνεχίσουμε με ανάλογες καινοτόμες πρωτοβουλίες με στόχο τη διευκόλυνσή τους, αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη χώρα".

Αναφερόμενος "στο θερμό "αγκάλιασμα" της πρωτοβουλίας" και από τους γονείς των μαθητών αποδεικνύει αφενός "την ανάγκη που υπάρχει προκειμένου να καλυφθούν με ένα τρόπο, οι διδακτικές ώρες, αφετέρου την εμπιστοσύνη τους στην παρεχόμενη ποιότητα των υπηρεσιών".

Κλείνοντας τόνισε ότι "σε καμία περίπτωση η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν αντικαθιστά τις υπηρεσίες του υπ. Παιδείας, αλλά θα λειτουργεί επικουρικά και συμπληρωματικά, σε μια κρίσιμη για τη δημόσια υγεία της χώρας μας συγκυρία".

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: