: Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μαθητές  για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θα εφαρμοστεί στις φετινές εξετάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Χθες, Τετάρτη συγκεντρώθηκαν έξω από το , μαθητές  και εκπαιδευτικοί των Εσπερινών Λυκείων, με αίτημα να καταργηθεί η (ΕΒΕ) και να μην εφαρμοστεί το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το «παρόν» έδωσαν ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης και η αναπλ. τομεάρχης Μερόπη Τζούφη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη και ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης.

«Η κυβέρνηση κλείνει οριστικά την πόρτα των Πανεπιστημίων για όσους και όσες φοιτούν στα » ανέφεραν οι μαθητές, καθώς η εφαρμογή κοινής για ημερήσια και εσπερινά Λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αντίστοιχα) σχεδιάστηκε για να τους αποκλείσει από την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.

Υπογράμμισαν επίσης ότι «παρότι καλούνται να ξεπεράσουν μια σειρά από αντικειμενικές δυσκολίες που προκύπτουν από το συνδυασμό σπουδών και εργασίας, ειδικά υπό τις σημερινές συνθήκες συρρίκνωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να τους στερήσει κάθε δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους».

Ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς, ανέφερε:

Είστε αγωνιστές του τίμιου μόχθου και ταυτόχρονα σπουδάζετε για να καλυτερεύσετε τη ζωή σας και τη ζωή των παιδιών σας. Αντί η κυβέρνηση να επικροτεί τη στάση σας και τη θέλησή σας, στρώνει στο δρόμο σας εμπόδια και παγίδες για να σας πετάξει έξω από την εκπαίδευση. Άραγε, πέφτει το επίπεδο σπουδών όταν οι μαθητές από τα Εσπερινά Λύκεια μπαίνουν στα ; Όχι!

Είναι πλούτος για την κοινωνία τα μορφωμένα παιδιά που δουλεύουν να σπουδάζουν. Είναι πλούτος για την κοινωνία και δεν πρέπει να τα ρίχνουμε στον Καιάδα! Αυτή η κυβέρνηση ρίχνει στον Καιάδα όσους ανθρώπους προσπαθούν να καλυτερεύσουν τη ζωή τους. Είμαστε στο πλευρό σας και πιστεύουμε πως πρέπει να πάρουν πίσω αυτό το άδικο μέτρο, πριν δημιουργηθούν κοινωνικά τετελεσμένα.

Είμαστε στο πλευρό σας γιατί είμαστε κατά των κοινωνικών διακρίσεων. Γιατί θέλουμε όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Είναι κέρδος για την κοινωνία. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι για τους λίγους, για τους πλούσιους, για τα ιδιωτικά κολέγια. Είναι σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης, σε βάρος των απλών λαϊκών ανθρώπων. Προχωρήστε, είμαστε μαζί σας!

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ