Πανελλήνιες 2020 εξεταστέα ύλη και Κορωνοϊός

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/03/2020 - 13:53 | Author: Newsroom Ipaidia

: Τα δύο σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών που επεξεργάζεται η υπουργός Παιδείας, μετά και την απόφαση να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά μέχρι 10 Απριλίου.

Το πρώτο προβλέπει πανελλήνιες εξετάσεις τον Ιούλιο και το δεύτερο τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Προς το παρόν σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ προκρίνεται το πλάνο του Ιουλίου τα στελέχη που έχουν στην ευθύνη τους την προετοιμασία των εξετάσεων δίνουν προτεραιότητα στην εκδοχή να γίνουν οι τον Ιούλιο, αλλά όπως τόνισαν στο «Εθνος της Κυριακής», «εάν δεν φτάσουμε στο Πάσχα δεν πρόκειται να οριοθετηθεί ο προγραμματισμός των Πανελλαδικών, οι οποίες βέβαια θα προηγηθούν όλων των υπόλοιπων εξετάσεων.

Κορωνοϊός: Μέχρι 10 Απριλίου το «λουκέτο» στα σχολεία –  Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες 2020

Εμείς στοχεύουμε στον Ιούλιο, αλλά εάν ακόμη υπάρχει φόβος εξάπλωσης της επιδημίας, δεν θα βάλουμε τα παιδιά μέσα στα εξεταστικά κέντρα. Εάν αυτός ο κίνδυνος έχει απομακρυνθεί, τότε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα θα είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν. Εμείς διαρκώς δουλεύουμε προς νέες κατευθύνσεις».
Από την πλευρά της η υπουργός δηλώνει ότι «ο χρόνος διεξαγωγής των θα εξαρτηθεί από την τελική διάρκεια . Ομως, επιδίωξή μας είναι να μείνουμε όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία διεξαγωγής τους». Τα μηνύματα από τους εκπαιδευτικούς είναι ότι η αγωνία των γονέων και των μαθητών της Γ’ Λυκείου έχει «χτυπήσει κόκκινο», καθώς όλοι ελπίζουν οι εξετάσεις να γίνουν έστω μέσα στον Ιούλιο και όχι στο τέλος του Αυγούστου ή αργότερα.

Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώσει την περικοπή της . Το σίγουρο είναι ότι τις επόμενες μέρες θα ζητήσει από όλες τις σχολικές μονάδες στοιχεία σχετικά με το ποσοστό της ύλης που έχει καλυφθεί, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο περικοπής. Η διεξαγωγή των μέσα στον Ιούλιο δεν είναι εύκολο εγχείρημα λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών αλλά σίγουρα οι μαθητές προτιμούν αυτή την εκδοχή.

«Εφόσον οι γίνουν τον Ιούλιο, θα αποφασιστεί η διεξαγωγή τους νωρίτερα το πρωί, δηλαδή στις 7 π.μ., ώστε έως τις 10 π.μ. οι μαθητές να έχουν αποχωρήσει από τα εξεταστικό κέντρα» υπογραμμίζει στο «Εθνος της Κυριακής» ο κ. Νικηφόρος Κωνσταντίνου, μέλος του Δ.Σ της ΟΛΜΕ και συμπληρώνει: «Μαθητές και γονείς δεν θέλουν ούτε καν να σκεφτούν ότι οι εξετάσεις θα γίνουν στο τέλος του Αυγούστου, καθώς το ψυχολογικό αλλά και το οικονομικό κόστος θα είναι τεράστιο».
ην ίδια ώρα, στο τραπέζι έχουν πέσει τα εξής σενάρια: Παράταση σχολικού έτους, αναπλήρωση της ύλης με μαθήματα στις αργίες (ακόμη και τα Σάββατα), μείωση της διδακτικής ώρας, περικοπές περιπάτων, εκδρομών και εντατικοποίηση μαθημάτων. Ολα αυτά, άλλωστε, προβλέπει η σχετική νομοθεσία και είναι πράγματα που έχουν γίνει και κατά το παρελθόν για διάφορους λόγους.

Κορονοϊός: Τα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας  • Το ipaidia.gr στο google news

    Τελευταίες Ειδήσεις

    Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020    • ideascentral

      europalso