Το ipaidia.gr έλαβε άρθρο αποφοίτου, εξεταζόμενου με το παλαιό σύστημα. «Γιατί το σύστημα παιδείας να είναι τόσο άδικο απέναντι στα ίδια του τα παιδιά – τους μαθητές;» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά το άρθρο:

Θα το πω όσο πιο απλά, πιο λιτά, πιο περιεκτικά μπορώ:
Γιατί;

Γιατί το σύστημα παιδείας να είναι τόσο άδικο απέναντι στα ίδια του τα παιδιά – τους μαθητές; Αναφέρομαι προφανέστατα στους υποψήφιους που εξετάσθηκαν με το Παλαιό Σύστημα και ανήκουν στο πεδίο των Επιστημών Υγείας και Ζωής (3ο πεδίο).

Εγώ όπως και χιλιάδες παιδιά, στεκόμαστε απέναντι από ένα άδικο σύστημα παιδείας το οποίο ποδοπατά με κάθε τρόπο τα όνειρα μας. Οι – οι οποίες είναι εξ’ ορισμού άδικες – δείχνουν ακόμα πιο σκληρό πρόσωπο στους μαθητές, δίνοντας μόνο το
9,51% των θέσεων στα πανεπιστήμια, έναντι του 16,9% που αναλογεί κανονικά στους υποψήφιους του 3ου πεδίου.

Έτσι βλέπουμε τον κόπο μας, ατέλειωτες ώρες δουλειάς και αμέτρητες θυσίες να μην βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να ανθίσουν. Τα όνειρα μας πετιούνται στον κάδο, όχι επειδή δεν προσπαθήσαμε, αλλά γιατί το ίδιο το σύστημα στο οποίο δώσαμε ψυχή και σώμα, στάθηκε άδικος κριτής απέναντι μας.

Μπορεί στο τέλος της ημέρας να μην δικαιωθούμε. Μα σαν νέος, πιστεύω στην δικαιοσύνη, πιστεύω στις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, πιστεύω στο σύστημα παιδείας μας…

Υποψήφιος Παλαιού συστήματος,