Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ: Καταγγελία για τα κριτήρια επιλογής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/07/2020 - 14:42 | Author: Newsroom Ipaidia

«Που είναι η οριζόντια αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων κατά 3000 ευρω; Γιατί να υπάρχει τέτοια διάκριση μεταξύ μητέρων δημοσίου και ιδιωτικού Τομέα; » αναφέρει αναγνώστης σε κείμενο - καταγγελία που έστειλε στο ipaidia.gr αναφορικά με τα κριτήρια για το πρόγραμμα της .

Παιδικοί Σταθμοί 2020: Διαδικασία αιτήσεων - Οδηγίες

Αναλυτικά το κείμενo:

Θέλω παρακαλώ να σας καταγγείλω μια αδικία που συμβαίνει από διακυβερνησης Συριζα, η οποία συνεχίζεται.

Το πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς, το διαχειρίζεται η αρχή , ως είναι γνωστό. Τα δεν κριτήρια επιλογής, μεταξύ, άλλων είναι και το συνολικό οικογενειακό εισόδημα. Με δύο παιδιά ήταν 30.000 ευρώ,με τρία 33.000 κ.ο.κ.

Η προηγούμενη κυβέρνηση, μείωσε τα κριτήρια μια σκάλα κάτω, ήτοι με δύο παιδιά πήγε στα 27.000 ευρώ, τρία παιδιά 30.000 ευρώ κ.ο.κ.. Κάθε προσπάθεια επικοινωνίας έπεφτε στο κενό και πολλές οικογένειες αποκλείστηκαν, επειδή απλά δούλευαν και είχαν εισόδημα και δεν το έκρυβαν ποτέ, ούτε έκαναν αδήλωτη εργασία. Μάλιστα στο εν λόγω πρόγραμμα προτεραιότητα έχουν οι άνεργες μητέρες (δηλαδή η μητέρα που δουλεύει και έχει πραγματική ανάγκη τιμωρείται τρόπον τινά).

Το τελευταίο διάστημα, η αρμόδια κυρία Υφυπουργός πολλάκις σε συνεντεύξεις της διαμηνύε ότι τα εισοδηματικά κριτήρια θα ανέβουν οριζόντια κατά 3.000 ευρώ. Χαρούμενος αναμέναμε την πρόσκληση του διαγωνισμού μέσω www.eetaa.gr που θα διόρθωνε επιτέλους την αδικία αυτή. Ταυτόχρονα η κυρία Υφυπουργός ανέφερε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του προγράμματος, θα συμμετάσχουν (πάρα πολύ σωστά) και οι μητέρες εργαζόμενες στο Δημόσιο τομέα, οι οποίες όλα τα χρόνια ήταν αποκλεισμένες.

Σήμερα λοιπόν βγήκε η πρόσκληση στο πρόγραμμα των παιδικών σταθμών και τα εισοδηματικά κριτήρια ΔΕΝ είναι ανεβασμένα. Είναι όπως παλιά κι εμείς με δύο παιδάκια και εισόδημα πάνω από 27.000 ευρώ, μένουμε κ πάλι εκτός επιλογής. Δουλεύουν δύο άνθρωποι, χωρίς να αποκρύπτουν εισοδήματα κ τιμωρουμαστε.

Ταυτόχρονα κάλεσα στην ΕΕΤΑΑ που τρέχει το διαγωνισμό και μου λένε ότι τα εισοδηματικά κριτήρια θα ανέβουν ΜΟΝΟ για τις μητέρες εργαζόμενες στον Δημόσιο τομέα, μάλιστα βγήκε η πρόσκληση τώρα για τον ιδιωτικό τομέα και για τον δημόσιο θα ανακοινωθεί στο τέλος του μήνα (τεχνηέντως καταγγέλλω εγω).

Που είναι η οριζόντια αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων κατά 3000 ευρω; Γιατί να υπάρχει τέτοια διάκριση μεταξύ μητέρων δημοσίου και ιδιωτικού Τομέα;

Μητέρα με δύο παιδιά, εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, κριτήριο εισοδήματος 27.000 ευρώ.
Μητέρα με δύο παιδιά, εργαζόμενη στο Δημόσιο τομέα, κριτήριο εισοδήματος 30.000 ευρώ κ ανακοίνωση πρόσκλησης τεχνηέντως μετά τον ιδιωτικό τομέα.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: