Παγώνη: Οι μαθητές μεταδίδουν τον κορονοϊό – Τι είπε για τα τεστ στα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/02/2021 - 14:58 | Author: Newsroom Ipaidia

: Την ανάγκη να αυξηθούν τα τεστ σε σχολεία υπογράμμισε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών. Δείτε στο ipaidia.gr τι είπε για τα σχολεία.

Οι μαθητές νοσούν ελαφρά

Η ίδια τόνισε πως για τη είναι απαραίτητη η ενίσχυση και η οργάνωση των διαγνωστικών κέντρων, με τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Ματίνα Παγώνη σημείωσε πως θέση της επιτροπής, κατόπιν πολύωρων συζητήσεων και αναλύσεων, είναι πως οι μαθητές νοσούν πιο ελαφρά, αλλά μεταδίδουν τον κορονοϊό.

Συμπλήρωσε πως τεστ κορονοϊού, εκτός από τα θα πρέπει να γίνονται ανά δέκα ημέρες και στους χώρους εργασίας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η συμμετοχή στους ελέγχους δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτική.

Ξένες γλώσσες: Τι γίνεται με τις εξετάσεις

Σχολεία: Ανησυχία από τους ειδικούς - «Θα κλείσουν άμεσα»

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Πού οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία

Το εμβόλιο καλύπτει τη σύμφωνα με όλες τις έρευνες, ενώ «δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα ότι δεν καλύπτεται το αφρικανικό στέλεχος», ανέφερε η Μ. Παγώνη σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι των μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Τόνισε, δε, πως τα η αύξηση των κρουσμάτων κατά το τελευταίο διάστημα οφείλεται στις μεταλλάξεις, που καθιστούν τον ιό «πιο επιθετικό και πιο θανατηφόρο», όπως τόνισε.

Τέλος, συνέστησε πως οι τρεις άξονες για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας (μάσκες, αποστάσεις, υγιεινή), η βελτίωση των συνθηκών στα μέσα μαζικής μεταφοράς και η αύξηση των τεστ.



 • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !







  • express

   europalso

  Enter your email address: