Οι Πρώην εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων στα σχολεία για μοριοδότησή τους σε μελλοντικό διαγωνισμό προσλήψεων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/07/2018 - 09:01 | Author: Newsroom Ipaidia

Πρώην Συμβασιούχοι Κοινωφελούς Εργασίας μέσω ΟΑΕΔ με ειδικότητες Δ.Ε ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ –  Αίτημα των Πρώην Εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας στα Σχολεία για μοριοδοτησή τους, σε επικείμενο διαγωνισμό, προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Στις 26/4/2018, ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ και συγκεκριμένα στην εκπομπή Πρώτη Είδηση (YouTube. http://webtv.ert.gr/ert1/themata/o-kostas-gavrogloy-stin-proti-eidisi/), στην οποία δήλωσε ότι το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο, θα βγει προκήρυξη για μόνιμους Υπαλλήλους Γενικών Καθηκόντων στα σχολεία.
Ως πρώην εργαζόμενοι στην θέση αυτή επισημαίνουμε τα εξής:
• Η επιλογή μας έγινε πριν περίπου έναμισυ χρόνο με αξιοκρατικά κριτήρια μοριοδότησης με κυριότερο αυτό των Μακροχρόνια Ανέργων, μέσω ΟΑΕΔ.
• Είμαστε οι πρώτοι που εργάστηκαν στην συγκεκριμένη ειδικότητα και αποδείξαμε ότι μπορέσαμε και να ανταπεξέλθουμε στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων, αλλά και να αποδώσουμε τα μέγιστα των δυνατοτήτων μας για τον σκοπό αυτό, με αποτέλεσμα να ζητούν την παράταση των συμβάσεών μας και την μονιμοποίησή μας, τόσον οι Δήμοι, όσον και η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Σχολείων, καθώς επίσης και η Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων. Μάλιστα η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζήτησε όχι μόνο την παράταση των συμβάσεών μας, αλλά και την θεσμοθέτηση μόνιμων θέσεων εργασίας.
• Εργαστήκαμε εις γνώσην μας με την αμοιβή των 495 ευρώ μηνιαίως (μέσω ΟΑΕΔ) με αντίτιμο να χάσουμε την μοριοδότησή μας ως οι πλέον μακροχρόνια άνεργοι σε όλες τις τρέχουσες αλλά και επερχόμενες προκηρύξεις μονίμων ή Κοινωφελούς Εργασίας. Σε λίγες μέρες βγαίνει νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας (8 μηνών μέσω ΕΣΠΑ), στο οποίο προβλέπονται θέσεις Γενικών Καθηκόντων στα Σχολεία, αλλά όπως αναφέραμε πιο πάνω εμείς οι πρώην εργαζόμενοι αποκλειόμαστε λόγω της απώλειας της μοριοδότησής μας, ως Μακροχρόνια Ανέργοι.
• Εδώ θέλουμε να επισημαίνουμε ότι μια Σχολική Μονάδα, είναι ένας ιδιαίτερα ευαίσθητος χώρος, στον οποίο θα πρέπει να εργάζεται δοκιμασμένο και πιστοποιημένο από τους ίδιους τους Διευθυντές προσωπικό γιατί:
1. Έρχεται καθημερινά σε επαφή και οφείλει να εξυπηρετεί τις ανάγκες ανήλικων μαθητών (δηλ. των παιδιών μας) και να ανταποκρίνεται με αγάπη και υπομονή στο έργο αυτό, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε παιδιού.
2. Είναι σε άμεση συνεργασία με τους δασκάλους, με την Διεύθυνση του Σχολείου και με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για την επίτευξη του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος.
3. Να ασχολούνται υπεύθυνα με την ασφάλεια του χώρου και των παιδιών, καθώς πάρα πολλά σχολεία της Επικράτειας είναι χωρίς Σχολικούς Φύλακες.
4. Έχει προοδευτικά πρόσβαση σε όλους τους χώρους μιας Σχολικής Μονάδας. Από εμάς θεωρείται πλέον δεδομένο το τεκμήριο της φερεγγυότητας και της υπευθυνότητας που μας διακρίνει.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και αφού πρώτα τον ευχαριστήσουμε τον κύριο Υπουργό για την θέση που εξέφρασε, ότι ικανοποιήσαμε ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ανάγκες, του ζητάμε στην νέα προκήρυξη που θα αναρτηθεί -όπως ο ίδιος ο κύριος Γαβρόγλου δήλωσε στην συνέντευξή του- ,να ληφθεί υπ΄όψιν η προυπηρεσία μας και να μοριοδοτηθούμε ως πρώην εργαζόμενοι με οκτάμηνη εργασία στο ίδιο αντικείμενο. Αυτό είναι αίτημα όλων των πρώην εργαζομένων, αλλά και όλης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου η συγκεκριμένη προκήρυξη, να προστατεύσει τα σχολεία μας και κυρίως τα παιδιά μας, τοποθετώντας σε τόσο νευραλγικές θέσεις, ανθρώπους δοκιμασμένους και πιστοποιημένους, από τα πλέον αρμόδια τους αρμόδιους προς τούτο φορείς, δηλαδή από όλη την σχολική κοινότητα.
• (Υ/Γ. Κατά την πρόσληψή μας, όλο το προσωπικό των σχολείων, μας αντιμετώπισε με δικαιολογημένη καχυποψία, γιατί θα έπρεπε να συνεργαστούν με ανθρώπους, που δεν είχαν κάποια εξειδίκευση στον ευαίσθητο τομέα του Σχολείου. Κατά την απόλυσή μας, όλοι οι Διευθυντές, οι Δάσκαλοι τα παιδιά αλλά και οι γονείς μας αποχαιρέτησαν δακρυσμένοι και με την ευχή κάτι να γίνει και να ξαναβρεθούμε στις θέσεις μας).
• Μέχρι στιγμής έχουμε συγκεντρώσει 570 mail από όλη την Ελλάδα τα οποία έχουν γίνει αρχείο και θα παραδοθούν στους αρμόδιους φορείς για την κίνησή μας (χωρίς φυσικά τηλέφωνα και mail δηλαδή τα προσωπικά σας δεδομένα που στείλατε μέχρι τώρα).
• Παρακαλούνται όλοι οι πρώην συνάδελφοι οι οποίοι δεν είχαν ενημερωθεί, για την κίνησή μας, και δεν έχουν στείλει mail μέχρι τώρα, στο να στείλουν mail (με ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας , και σχολείο στο οποίο εργάστηκαν) στο [email protected] . Επειδή τα στοιχεία τα επεξεργαζόμαστε και δημιουργούμε καταλόγους με αλφαβητική σειρά να στείλουν mail ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ , αλλιώς μας αναγκάζετε να κάνουμε διπλή και τριπλή δουλειά.
• Στις 28-6 οι συνάδελφοι πραγματοποιήσαμε συνάντηση, με στόχο να συντονιστούμε για το μέλλον. Για να μπορούμε να κινούμαστε πιο ευέλικτα επιλέξαμε μια 17 μελή συντονιστική επιτροπή, η οποία θα κάνει τις συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς και είναι οι :
Με εκτίμηση, η συντονιστική επιτροπή των πρώην εργαζόμενων.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso