Οι εργαζόμενοι σπουδαστές ΔΙΕΚ θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/05/2020 - 14:56 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Κάτω από την πίεση των αγωνιστικών παρεμβάσεων του Συλλόγου σπουδαστών Δ.ΙΕΚ όλο αυτό το διάστημα με αφορμή τις καταγγελίες και επιστολές συναδέλφων που έφταναν στο Σύλλογο για τη μη καταβολή του επιδόματος, καταφέραμε να έχουμε μια σημαντική δέσμευση!

ΣΥΣΔΙΕΚ

Το υπουργείο Εργασίας σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Ευθύμερο Κώστα, ενημέρωσε για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ αναδρομικά, δηλαδή όλο το ποσό, μέχρι την επόμενη βδομάδα. Ακόμη, ότι δεν θα πρέπει οι εργαζόμενοι σπουδαστές να κάνουν κάποια κίνηση ή εκ νέου αίτηση αλλά το ποσό θα πιστωθεί στο λογαριασμό στους εργαζόμενους σπουδαστές που είχε ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους , αλλά όχι της πρακτικής τους με αποτέλεσμα να μην το έχουν πάρει ακόμη ενώ το δικαιούνται. Όλα τα παραπάνω σύμφωνα με τα λεγόμενά του υπουργείου. Φυσικά αναμένουμε και για την επίσημη ενημέρωση.

Ο δρόμος της συλλογικής δράσης και διεκδίκησης μας δείχνει ότι τίποτα δεν χαρίζεται, με τους αγώνες μας μπορούν να κερδίσουμε τα δικαιώματα μας!

Γιατί μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Δυναμώνουμε το Σύλλογο μας!

Κανένας δεν είναι μόνος – καμία δεν είναι μόνη!

Συνεχίζουμε τη διεκδίκηση για να καταβληθεί το επίδομα σε όλους τους πρακτικάριους σπουδαστές! Ακριβώς γιατί δεν είναι ίδια η κατάσταση όπως πριν 2 μήνες στο σπίτι μας …. μετράμε ανέργους, απληρωσιά, μειώσεις μισθών, ανασφάλεια για το αν και πότε θα δουλέψουμε … και τα κέρματα στον κουμπαρά μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση:

· Όλοι οι σπουδαστές που έκαναν πρακτική αλλά και οι άνεργοι σπουδαστές να πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ, όλοι ανεξαιρέτως!

Με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου άμεσα να δοθεί το επίδομα ενοικίου σε όλους τους σπουδαστές από επαρχία.

Όλοι οι σπουδαστές που μένουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους να μπορούν να σιτίζονται δωρεάν με ευθύνη του Υπουργείου.

Να δικαιούνται όλοι οι σπουδαστές μειωμένο εισιτήριο καθώς δεν έχει δοθεί ακόμη το πάσο σε όλους τους σπουδαστές.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας για σύγχρονους όρους σπουδών και δουλειάς!

Ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής που από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν δίπλα μας, το ΠΑΜΕ για τη σταθερή στήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας και τους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Περιστερίου που έκαναν παρεμβάσεις για συναδέλφους που αντιμετώπιζαν αυτό το πρόβλημα. Συνέβαλαν και όλες αυτές οι παρεμβάσεις για να πιέσουμε για την καταβολή του επιδόματος

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια στους αγώνες μας!

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: