Ο Έβρος στην κατάψυξη: H κατάσταση του Νομού, σήμερα Πέμπτη

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/01/2017 - 14:21 | Author: Newsroom Ipaidia
Ενημέρωση (13:40) Στη Δαδιά αν και σήμερα έκανε την εμφάνισή του ο ήλιος, ωστόσο έχει αρκετό χιόνι μέσα στο χωριό.

Στο Δήμο Σουφλίου στο Γονικό έχει σταματήσει η χιονόπτωση ωστόσο και εκεί έχει αρκετό χιόνι από τη χθεσινή κακοκαιρία.

Ολόκληρος ο Νομός Έβρου συνεχίζει να βρίσκεται σε μια απέραντη "κατάψυξη", με πολικές θερμοκρασίες και παγετό σε όλη την επικράτεια.

Χθες το βράδυ η χιονόπτωση ήταν σφοδρή σε όλους τους Δήμους, με πολλά χωριά να είναι αποκλεισμένα και με τα οχήματα εκχιονισμού να είναι επί ποδός και να προσπαθούν να "παλέψουν" με το χιόνι.

Στο Βόρειο Έβρο αλλά και στη Σαμοθράκη από νωρίς το μεσημέρι, χθες συνέδραμαν σε πολλές περιοχές και οι στρατιωτικές δυνάμεις για τον εκχιονισμό των δρόμων και τον απεγκλωβισμό κατοίκων.

Για τη σημερινή μέρα μέχρι στιγμής τα πράγματα φαίνονται να πηγαίνουν προς το καλύτερο μιας και το χιόνι στις περισσότερες περιοχές έχει σταματήσει να πέφτει.

Στην Αλεξανδρούπολη οι κέντρικοί δρόμοι έχουν καθαρίσει από το πολύ χιόνι και σύμφωνα με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλη Λαμπάκη μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα έχει καθαρίσει όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης του Δήμου.

Στο Σουφλί σύμφωνα με το Δήμαρχο Σουφλίου κ. Πουλιλιό υπάρχει ακόμη αρκετό χιόνι αλλά δεν υπάρχει αποκλεισμένος οικισμός. Ενώ χθες είχε γίνει αποχιονισμός σε όλους τους δρόμους η χθεσινή βραδινή χιονόπτωση ξαναάσπρισε τους δρόμους και από το πρωί τα 21 εκχιονιστικά λειτουργούν με εντατικούς ρυθμούς.

Η ίδια κατάσταση και στο Διδυμότειχο που ανοίγει τους δρόμους και με τη βοήθεια του στρατού με πρωταρχικό σκοπό την εύκολη πρόσβαση στο Νοσοκομείο.

Και στη Σαμοθράκη το επόμενο πρωινό είναι σχετικά πιο ήρεμο με το χιόνι να έχει σταματήσει να πέφτει προς στιγμήν, οι κέντρικοί δρόμοι είναι ανοιχτοί και γίνεται αγώνας να ανοίξει και το επαρχιακό δίκτυο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Βίτσα.

Στην Ορεστιάδα οι τεράστιες ποσότητες χιονιού που άφησε η χθεσινή χιονόπτωση έκλεισε τους δρόμους και τα μηχανήματα είναι επί ποδός όλη τη νύχτα προκειμένου να ανοίξουν οι δρόμοι. Σήμερα γίνεται προσπάθεια και για τον καθαρισμό των πεζοδρομίων όπως μας ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Μαυρίδης για να μην υπάρξουν ατυχήματα.

http://www.e-evros.gr/

Loading...
  • europalso   ideascentral