Νίκος Νικολόπουλος: Ας συμφιλιωθεί ο κ. Φίλης με την απόφαση ΣτΕ για τα Θρησκευτικά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/04/2018 - 22:20 | Author: Newsroom Ipaidia

Με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματική την απόφαση του πρώην Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για το μάθημα των Θρησκευτικών, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Άρειος Πάγος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, γιατί πολύ απλά αποφάνθηκε με βάση το Σύνταγμα και την λογική, χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική την απόφαση του πρώην Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Η απόφαση χαροποιεί γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και την μεγάλη πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, διότι αποτράπηκε η… προοδευτική σύγχυση που επιχείρησε να επιφέρει στη διδασκαλία των Θρησκευτικών ο κ. Φίλης.

Οι ανώτατοι δικαστές είναι βέβαιο ότι δεν προβληματίσθηκαν ιδιαίτερα μέχρι να αποφασίσουν. Ήταν οφθαλμοφανές ότι ο κ. Φίλης επεδίωκε να τύχουν σκανδαλώδους εύνοιας άλλες θρησκείες και δόγματα, σε αντίθεση με τα θέματα της Ορθοδοξίας, στα οποία είχε επιφυλάξει μια άκρως υποτιμητική και ελλιπή μεταχείριση.

Εν τέλει, δεν είναι δυνατόν να γίνεται στην Ελλάδα αυτό που επιδιώκουν οι ισχνές μειοψηφίες, που θέλουν να προβάλλονται ως προοδευτικές και νεωτεριστικές δυνάμεις του τόπου και να καθηλώνεται η βούληση της πλειοψηφίας του λαού.

Σκοταδισμός δεν είναι η επαρκής εκπαιδευτική μεταχείριση της Ορθοδοξίας. Σκοταδισμός είναι, να θέλουν κάποιες εμμονικές μειοψηφίες να επιβάλουν τα.. γούστα τους.

Κόντρα, λοιπόν, στους εμπαθείς, το ΣτΕ έκρινε επί της ουσίας ότι πρέπει να λαμβάνεται αρκούντως σοβαρά η γνώμη της Εκκλησίας. Και το κυριότερο:

Τα Ελληνόπουλα έχουν δικαίωμα, όπως και τα παιδιά των άλλων δογμάτων, να διδάσκονται τον Χριστιανισμό και όχι κάποια αριστερίστικη ανοησία, με τους φόρους που πληρώνουν οι γονείς τους.

Μετά την απόφαση, τελικά νομίζω ότι ο κ. Φίλης οφείλει να συμφιλιωθεί και να σέβεται τη βούληση των πολλών, όπως και την απόφαση του ΣτΕ».

Loading...


  • europalso   ideascentral