Μητσοτάκης για τηλεκπαίδευση: Δεν είχαμε άλλη επιλογή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/12/2020 - 12:54 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 17/12/2020 - 09:46

«Προωθούνται οι τομές εκείνες που θα φέρουν ξανά τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης», είπε από βήματος της Ολομέλειας ο πρωθυπουργός Κυριάκος ολοκληρώνοντας τη συζήτηση επί του που υπερψηφίστηκε με 158 «ναι».

Επισημαίνοντας πως οι επιλογές για το 2021 ενισχύουν τις εφεδρείες κατά της πανδημίας με 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τόνισε πως ο αναπτυξιακός προσανατολισμός εξαρτάται από την έξοδο από την υγειονομική κρίση και ανακοίνωσε μια τεράστιας σημασίας επένδυση που αφορά την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, για την οποία αύριο υπογράφεται επιστολή πρόθεσης συνεργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης για «μακρόπνοο, σαφές παραγωγικό μοντέλο που θα καταστήσει τη χώρα ανταγωνιστική και θα δημιουργήσει νέο πλούτο που θα μοιραστεί ισότιμα σε όλους». Συναρτώντας τις πρωτοβουλίες για την ανακούφιση από τις συνέπειες της πανδημίας με τη συνέχιση των δομικών μεταρρυθμίσεων, ανακοίνωσε μείωση ενοικίου κατά 80% τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις και αναφέρθηκε στο φιλόδοξο σχέδιο αξιοποίησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ανέφερε ως εθνικό στόχο τη διαρκή μείωση των ανισοτήτων και τη διαρκή αύξηση του δημόσιου πλούτου, ανέφερε ότι το εμβόλιο είναι «το σύνορο ανάμεσα στον επίλογο της πανδημίας και τον πρόλογο της μετα-covid εποχής και σε αυτές τις συνθήκες είναι προσαρμοσμένος ο προϋπολογισμός», που όπως τόνισε συντάχθηκε κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες.

Από βήματος επίσης ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι υπογράφεται στην Αθήνα η συμφωνία για την προμήθεια 18 αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία εντός του 2021.

Τηλεργασία και

Πριν τον κορονοϊό η τηλεργασία και η ήταν έννοιες σχεδόν άγνωστες. Τώρα, παρά τα αρχικά προβλήματα, αποτελούν χειροπιαστές κατακτήσεις. Είδα ότι σπεύσατε με πολύ μεγάλη ταχύτητα να ασκήσετε κριτική στο Υπουργείο Παιδείας όταν έπεσε ένας server της Cisco στο Λονδίνο. Τώρα, όμως, δεν άκουσα κανένα σχόλιο για το γεγονός ότι η χώρα μας είναι μια από τις ελάχιστες χώρες στην Ευρώπη που μπορεί εν μέσω πανδημίας να έχει όλα τα τμήματα, από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο, σε ψηφιακές τάξεις. Είναι μια μεγάλη επιτυχία της χώρας.

Γιατί αγανακτείτε; Είχαμε άλλη επιλογή; Όταν τα σχολεία είναι κλειστά -και είναι κλειστά γιατί μας υπέδειξαν οι ειδικοί να είναι κλειστά- το δεύτερο καλύτερο το οποίο μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά μας να παρακολουθούν μαθήματα ψηφιακά».  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: