«Λουκέτο» στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο – Αντιδρά στην ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/12/2018 - 10:24 | Author: Newsroom Ipaidia

Το κατεβάζει ρολά, καθώς αντιδρά στην ίδρυση νέας νομικής σχολής. Τι αναφέρει η απόφαση της Συγκλήτου. Στο πλευρό των πρυτανικών αρχών η περιφέρεια.

Την αναστολή λειτουργίας όλων των τμημάτων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) από την Παρασκευή έως και την Τετάρτη, αποφάσισε η Σύγκλητος του πανεπιστημιακού ιδρύματος, αντιδρώντας στην ίδρυση και τέταρτης νομικής σχολής, αυτή τη φορά στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

«Η ίδρυση και Νέας Νομικής Σχολής στην Ελλάδα, οδηγεί σε υποβάθμιση των υφισταμένων Νομικών Σχολών και ιδιαιτέρως στην περαιτέρω συρρίκνωση της διαρκούς αποψιλούμενης από διδακτικό και διοικητικό προσωπικό Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, με αναπόδραστη κατάληξη την, εντός του ορατού μέλλοντος, παύση λειτουργίας της» αναφέρεται στην απόφαση της Συγκλήτου.

Οι πανεπιστημιακές αρχές ζητούν παράλληλα, τη θέσπιση ενός νομικού πλαισίου, το οποίο θα διασφαλίζει τη διαρκή εξέλιξη της Νομικής Σχολής και τη διατήρηση της εξωστρέφειάς της.

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί και στους κόλπους της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία έχει ταχθεί στο πλευρό των πρυτανικών αρχών του ΔΠΘ.

Υπενθυμίζεται ότι νομικές σχολές λειτουργούν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης και στο Δημοκρίτειο της Θράκης.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: