"Λουκέτο" στα δημοτικά σχολεία της Ρόδου την Τρίτη! Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας από γονείς και παιδιά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/04/2013 - 20:49 | Author: Newsroom Ipaidia

Την Παρασκευή 19 – 4 πραγματοποιήθηκε στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου Γενική Συνέλευση με τη συμμετοχή διοικητικών συμβουλίων από 27 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ρόδου και πολλούς γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συλλογικής δράσης όλων των γονιών του νησιού μας.

Συζητήθηκε το θέμα που προέκυψε από το έγγραφο του Υπουργείου που παρουσιάζει τα σχολεία να λειτουργούν με « αυξημένη οργανικότητα, δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό»!
Είναι προφανές ότι το Υπουργείο ετοιμάζεται να κάνει νέες συμπτύξεις τμημάτων και συγχωνεύσεις σχολείων. Η απάντηση της Γενικής Συνέλευσης ήταν ομόφωνη:
Δεν θα επιτρέψουμε καμιά σύμπτυξη- συγχώνευση τμημάτων και σχολείων! ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!
Δεν θα επιτρέψουμε να κάνουν εκπτώσεις με τη μόρφωση των παιδιών μας! Σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να φτιάξουμε ακόμη πιο σύγχρονα δημόσια σχολεία με άρτια υλικοτεχνική υποδομή που να προσφέρουν στους μαθητές ολόπλευρη μόρφωση. Δεν θα γυρίσουμε πενήντα χρόνια πίσω, τότε που η μόρφωση ήταν προνόμιο των λίγων ,αυτών που το άντεχε η τσέπη τους. Δεν θα στοιβάξουμε τα παιδιά μας σε τριαντάρια – σαραντάρια τμήματα!
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την Τρίτη 23 Απριλίου εμείς οι γονείς να κλείσουμε τα σχολεία της Ρόδου! Καλούμε τους γονείς μαζί με τα παιδιά τους σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την ίδια μέρα στις 10.00πμ στην Πλατεία Κύπρου και πορεία στο Δημαρχείο! Καλούμε τους συλλόγους Γονέων που δεν παρευρίσκονταν στη Γενική Συνέλευση να πάρουν αποφάσεις και να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις! Καλούμε όλους τους κατοίκους του νησιού να βρεθούν στο πλευρό μας. Γιατί παλεύοντας για τα παιδιά μας χτίζουμε το μέλλον μας!!

1ο Δ.Σ. Ρόδου
5ο Δ.Σ. Ρόδου
6ο Δ.Σ. Ρόδου
7ο Δ.Σ. Ρόδου
10ο Δ.Σ. Ρόδου
11ο Δ.Σ. Ρόδου
12ο Δ.Σ. Ρόδου
13ο Δ.Σ. Ρόδου
14ο Δ.Σ. Ρόδου
15ο Δ.Σ. Ρόδου
17ο Δ.Σ. Ρόδου
18ο Δ.Σ. Ρόδου
1ο Δ.Σ. Καλυθιών
2ο Δ.Σ. Καλυθιών
Δ.Σ. Παραδεισίου
Δ.Σ. Σορωνής
Δ.Σ. –Ν/Γ Κοσκινού
Δ.Σ. Θεολόγου
Δ.Σ. Ψίνθου
1ο Ν/Γ Καλυθιών
Ν/Γ Παστίδας
3ο Γυμνάσιο Ρόδου
4ο Γυμνάσιο Ρόδου
5ο Γυμνάσιο Ρόδου
Γυμνάσιο Ιαλυσού
1ο ΓΕΛ Βενετόκλειο
3ο Λύκειο Ρόδου  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: