Κτιριακό πρόβλημα 2ου ΕΕΕΚ Πυλαίας – Άμεση λύση τώρα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/09/2018 - 12:11 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Επανερχόμαστε με το σοβαρό πρόβλημα ύπαρξης τρωκτικών που υπάρχει στο 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας.

Δ’ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου  κατά τη διάρκεια πρόσφατων εργασιών στο κτίριο βρέθηκαν μπροστά σε νεκρό ποντίκι!!

Η ιστορία τραβάει κοντά 10 μήνες. Από τον Νοέμβριο του 2017 οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς διεκδικούν λύση, μιας και εμφανίστηκαν και επανεμφανίζονται συνεχώς τρωκτικά και ακαθαρσίες. Σε   εκπαιδευτικούς και μαθητές βρέθηκαν θετικά δείγματα σε εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν για λεπτοσπείρωση.

Παρά τις συνεχόμενες παραστάσεις διαμαρτυρίας τις Δ΄ ΕΛΜΕΘ του Συλλόγου Διδασκόντων και της ΟΛΜΕ στον Περιφερειακό Διευθυντή, στον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη και στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας , τις έντονες διαμαρτυρίες των γονέων και την ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή δεν έχει δοθεί ακόμα λύση στο πρόβλημα παρότι υπήρξαν προτάσεις για την άμεση μεταστέγαση από το υπάρχον ενοικιαζόμενο κτίριο σε διαθέσιμα δημόσια κτίρια.

Έχουν ευθύνη η Δευτεροβάθμια Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Εκπαίδευσης, ο Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη που έχει την ευθύνη για το συγκεκριμένο κτήριο και κυρίως το Υπουργείο και η Κυβέρνηση που αδιαφορούν για τις ζωές των μαθητών μας και των συναδέλφων μας.

Θέλουν να μας πείσουν ότι το  να ζητάμε ένα σχολείο που να εξασφαλίζει τουλάχιστον ένα υγιεινό περιβάλλον για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές είναι πλέον ….υπερβολή!

Πρέπει όπως φαίνεται να συμβεί κάποιο σοβαρό ιατρικό περιστατικό για να προστρέξουν και  αναφωνήσουν, με κροκοδείλια δάκρυα, «προτεραιότητα μας η ανθρώπινη ζωή, να μην χαθεί ούτε μία» όπως έκαναν στη Μάνδρα και στο Μάτι.

Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές

 

Τα παραπάνω είναι συνέπεια της πολιτικής υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου και ιδιαίτερα της ειδικής αγωγής που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

 

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να διεκδικήσουν το σχολείο που αξίζει στα παιδιά τους και καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες τους, με σύγχρονες δωρεάν υποδομές  και να μη σταματήσουν τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους.  

Απαιτούμε την άμεση εύρεση  κατάλληλου δημόσιου χώρου διδασκαλίας και ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου.

 

             

Loading...
  • europalso   ideascentral