Εξώδικο που άνοιξαν το έτος του διορισμού μας. Τι αναφέρουν οι ίδιοι.

Αναλυτικότερα, οι ίδιοι αναφέρουν πως το επόμενο έτος (2022) διορίστηκαν συνάδελφοι των ίδιων ειδικοτήτων από τους ίδιους πίνακες της ίδιας Προκήρυξης που είχαν όμως λιγότερα μόρια από εκείνουν ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ που είναι οι τόποι συμφέροντός τους.

«Εμείς συνεχίσαμε να βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι στην παραμεθόριο», αναφέρουν.

Η ανακοίνωση:

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ

1.- Είμαστε μόνιμοι εκπαιδευτικοί, διορισθέντες το έτος 2021, κατόπιν σχετικών Προκηρύξεων ΑΣΕΠ σε δημόσια σχολεία της Πρωτοβάθμιας ή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

2.- Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας το βιώσαμε ως αναπληρωτές, σε δημόσια σχολεία της παραμεθορίου, μακριά από το οικογενειακό και φιλικό μας κύκλο.

3.- Τιμήσαμε τα σχολεία της παραμεθορίου επί μία δεκαετία, πριν το διορισμό μας. Θυσιάσαμε στο βωμό της εκπαίδευσης την προσωπική ζωή μας.

4.- Δυστυχώς η Πολιτεία απαξίωσε τον αγώνα μας και τις θυσίες μας. Επιφύλαξε σε βάρος μας μεταχείριση που δεν μας αρμόζει, μεταχείριση που αντίκεται καταρχήν στην αρχή της αξιοκρατίας.

5.- Διότι κατά το διορισμό μας, η πολιτεία εμφάνισε κενά μόνο σε τόπους παραμεθορίου, όπου και διοριστήκαμε. Την επόμενη χρονιά (2022) «εμφανίστηκαν» κενά στα μεγάλα αστικά κέντρα, τα οποία καλύφθηκαν από εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων μας με καταφανώς λιγότεραμόρια από εμάς και διορίστηκαν σε θέσεις προνομιακές – εντός των αστικών κέντρων.

6.- Επεφύλαξε δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας ευνοϊκή μεταχείριση σε εκπαιδευτικούς με λιγότερα μόρια σε σχέση με εμάς, οι οποίοι καταλάμβαναν πολλές θέσεις πιο κάτω από εμάς στον Πίνακα του ΑΣΕΠ, διότι αυτοί διορίστηκαν στους τόπους συμφερόντων μας – στα μεγάλα αστικά κέντρα, κατά παράλειψη ημών, που υπηρετούμε στην παραμεθόριο.

Αμεσα επίκειται η συνεδρίαση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων για την εξέταση των αιτήσεων μετάθεσής μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ να άρει άμεσα την αδικία που μας επιφύλαξε.ΚΑΛΟΥΜΕ το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να εμφανίσουν τα πραγματικά κενά, ώστε να μετατεθούμε στους τόπους συμφερόντων μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ να προβεί σε μεταθέσεις μας στους τόπους συμφερόντων μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ να δώσει σε εμάς κατά προτεραιότητα οργανικές θέσεις στα σχολεία των τόπων συμφερόντων μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ!!!!