Κορονοϊός – Σχολεία: Πόσα έχουν κλείσει – Τι δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/10/2020 - 10:18 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 16/10/2020 - 08:54

: Σήμερα συμπληρώνεται ένας μήνας  από την έναρξη λειτουργίας των , μιας και το πρώτο κουδούνι χτύπησε  στις 14 Σεπτεμβρίου.

: Αναστολή λειτουργίας  για το 0,20%

Με βάση τα έως τώρα στοιχεία που έχει το υπουργείο Παιδείας, δεν προκύπτει τάση μεταφοράς του νέου μεταξύ των μαθητών και δεν παρατηρούνται ενδείξεις διασποράς του στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

Αυτό τόνισε κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τον , ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων , προσθέτοντας ότι τα όποια κρούσματα είναι μεμονωμένα και προέρχονται πρώτιστα από έξω απ' το εκάστοτε σχολείο.

«Φαίνεται ότι τα αποτελούν ένα ασφαλές επιδημιολογικά περιβάλλον, όπου τα μέτρα προστασίας και πρόληψης ακολουθούνται κατά γράμμα και είναι αποτελεσματικά», σχολίασε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ

Ο αριθμός σχολείων και σχολικών τμημάτων πανελλαδικά, που έχουν κλείσει εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Με βάση τα έως τώρα στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας, η εικόνα έχει ως εξής:

Εικοσιεννέα , από τα περισσότερα από 14.000 της επικράτειας (ποσοστό 0,20% του συνόλου) και 207 σχολικά τμήματα, από τα περισσότερα από 80.000 της επικράτειας (ποσοστό 0,25%) έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, ως μέτρο πρόληψης κατά του κορωνοϊού.

Εξ άλλου, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, είχε τονίσει, μιλώντας  στη Βουλή, ότι η μέριμνα του υπουργείου είναι διττή: η διασφάλιση της υγείας των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και η όσο πιο απρόσκοπτη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

«Οι ειδικοί εισηγήθηκαν ομόφωνα την επαναλειτουργία των σχολείων σε πλήρη σύνθεση, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης. Στη βάση των μέχρι τώρα στοιχείων, τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του ιού. Και όλα αυτά, ενώ τα κρούσματα στην κοινωνία είναι αυξημένα. Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα στα σχολεία μας. Μπορεί τα πράγματα να αλλάξουν. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας, εντός και εκτός των σχολείων πάρα πολύ στενά και δεν θα διστάσουμε να επικαιροποιήσουμε τα όποια μέτρα, επί το αυστηρότερο ή επί το επιεικέστερο, εάν αυτό επιτάσσουν οι συνθήκες, πάντοτε στο πλαίσιο της καθοδήγησης των ειδικών επιστημόνων», ανέφερε η υπουργός.

Διαβάστε ακόμη:

Σχολεία: Αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού; Τι δείχνει νέα έρευνα  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: