Κοπή βασιλόπιτας των Θεολόγων Ιωαννίνων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/02/2017 - 16:01 | Author: Newsroom Ipaidia
Πραγματοποιήθηκε απόψε η Ενημερωτική συνάντηση των Θεολόγων του νομού Ιωαννίνων. Στην συνάντηση παρευρέθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Ράπτης.
Παίρνοντας τον λόγο ο Σεβασμιότατος κ. Μάξιμος αναφέρθηκε στην κρίση την εποχής, ιδιαίτερα της πνευματικής.
Είπε, μεταξύ άλλων, πως στην Ευρώπη που έζησε πάρα πολλά χρόνια και γνωρίζει, η πολυπολιτισμικότητα, όπως την προσέγγισαν οι Ευρωπαίοι απέτυχε παταγωδώς και δημιούργησε πολλαπλά προβλήματα όπως και ακρότητες στην αντιμετώπισή του στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Συνέχισε λέγοντας πως δεν πρέπει να υιοθετούμε αυτά τα παραδείγματα άκριτα και δεν επιτρέπεται να βγάζουμε τον Θεό από την ελληνική κοινωνία και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας χωρίς Θεό, τον Θεό των πατέρων μας και της παράδοσής μας. Είπε πως έχει τους Θεολόγους στην καρδιά του και πως τους στηρίζει στο πολύ δύσκολο και σπουδαίο έργο τους.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχάλης Ράπτης, ο οποίος μίλησε για τον πολύ σημαντικό ρόλο των Θεολόγων στα Σχολεία και την ιδιαίτερη πνευματική σχέση που αναπτύσσουν με τους μαθητές τους και πόσο χρήσιμη είναι αυτή για τα Σχολεία.
Ακολούθησε γόνιμος διάλογος και προβληματισμός των Θεολόγων για όσα συμβαίνουν γύρω από το Μάθημα των Θρησκευτικών εκφράζοντας πολλοί την απογοήτευσή τους από την όλη κατάσταση.
  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: