«Κίνδυνος αποκλεισμού αναπληρωτών από τους πίνακες ειδικής λόγω παραπλάνησης από το σύστημα ηλεκτρονικού παραβόλου»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/11/2019 - 12:38 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, όχι μόνο να μη ως μόνιμοι αλλά και να μην προσληφθούν ως αναπληρωτές (αφού ο πίνακας είναι ενιαίος), είναι σαφές ότι οφείλεται σε υπαιτιότητα των «υπευθύνων».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Έπειτα από την ανάδειξη ενός πολύ σοβαρού θέματος από την Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών τους τοπικούς συλλόγους και τη ΔΟΕ η οποία με έγγραφο με Αρ. Πρωτ. 1454 -11/6/2019 είχε επισημανθεί ο κίνδυνος που διατρέχουν οι συνάδελφοι λόγω τεχνικού προβλήματος του .

Έπειτα από την ανάρτηση των πινάκων την Τετάρτη 20/11/2019 ήταν πολλές οι διαμαρτυρίες συναδέλφων αναπληρωτών που έχουν υποβάλει την αίτησή τους για υπαγωγή στους πίνακες ειδικής αγωγής , οι οποίοι αντιμετωπίζουν κίνδυνο αποκλεισμού από τον ενιαίο πίνακα γιατί φέρονται ότι δεν πλήρωσαν έγκαιρα το απαιτούμενο παράβολο εξ’ αιτίας δυσλειτουργίας του συστήματος και όχι από δική τους υπαιτιότητα.

Ειδική Αγωγή: Σοβαρά λάθη στους προσωρινούς πίνακες 3ΕΑ του ΑΣΕΠ

Συγκεκριμένα, αν και κατέθεσαν εμπρόθεσμα όλα τα δικαιολογητικά τους και εξασφάλισαν ηλεκτρονικά το απαιτούμενο παράβολο ως τις 24 Μαΐου, όπως προβλεπόταν, δεν το πλήρωσαν έγκαιρα γιατί, όταν το εξέδιδαν, το σύστημα, παραπλανητικά, τους ενημέρωνε ότι έχουν περιθώριο πληρωμής του ως και ενάμιση μήνα μετά.

Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, όχι μόνο να μη διοριστούν ως μόνιμοι αλλά και να μην προσληφθούν ως αναπληρωτές (αφού ο πίνακας είναι ενιαίος), είναι σαφές ότι οφείλεται σε υπαιτιότητα των «υπευθύνων».

Οι συνάδελφοι καλούνται να μπουν σε διαδικασία ενστάσεων (https://www.asep.gr/guide/2K_2019/objection.html?fbclid=IwAR12yJlD1o-9a7cgRf0SoBo8g8znDrD9uVBIeu4abE74JJve6XBwDYYZr74) καταβάλλοντας παράβολο των 20 ευρώ όταν από τα παραστατικά αποδεικνύεται ότι η μη καταβολή ήταν τεχνικό καθαρό πρόβλημα. Η εκδίκαση της ένστασης καθώς και η έκβαση της διαδικασίας αποτελεί πολιτικό ζήτημα το οποίο θα πρέπει το Υπουργείο να αντιμετωπίσει άμεσα.

Καλούμε

Τα ΔΣ των συλλόγων να πάρουν θέση και να αναδείξουν το σοβαρό αυτό ζήτημα
Τη ΔΟΕ να πιέσει άμεσα το Υπουργείο, να παρέμβει ώστε να δοθεί λύση

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: