Αναφορά κατέθεσε η , προς την Υπουργό Παιδείας, κ. Ν. Κεραμέως, βάσει σχετικών δημοσιευμάτων στον Τύπο και αναφορών από σχολικές μονάδες όλης της χώρας, όπου επισημαίνεται ότι, αν και φτάσαμε στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία της χώρας είναι πάνω από 5.000.

Η αναφορά

Δημοσιεύματα στον Τύπο και αναφορές από όλης της χώρας, επισημαίνουν ότι, αν και φτάσαμε στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία είναι πάνω από 5.000.

Στον δε νομό Δράμας τα κενά στην Α’ Βάθμια και Β’ Βάθμια Εκπαίδευση είναι πάνω από 60 σε εκπαιδευτικούς και αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου. Δεν έχουν στελεχωθεί καθόλου τα τμήματα ένταξης, διότι υπάρχουν κενές 11 θέσεις Δασκάλων και 2 Νηπιαγωγών. Επίσης υπάρχουν κενές 2 θέσεις νηπιαγωγών για παράλληλη στήριξη καθώς και 2 θέσεις αγγλικών μειωμένου ωραρίου.

Η κατάσταση αυτή, με τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών και ειδικότερα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και τους μαθητές με σοβαρές ειδικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες, σε όλη την επικράτεια, έχει προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και στον νομό Δράμας με αποτέλεσμα την ατελή και υποβαθμισμένη λειτουργία τους.

Μετά τα ανωτέρω, σας επισυνάπτω σχετικά δημοσιεύματα καθώς και ζητώ να προβείτε στις άμεσες και απαραίτητες ενέργειες πλήρωσης των κενών για την ομαλή, εύρυθμη, ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Η αναφέρουσα Βουλευτής