Στο πλαίσιο συναντήσεων με εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς για ζητήματα εκπαίδευσης, συνεχίστηκαν οι τηλεδιασκέψεις της , βουλευτού Δράμας και υπεύθυνης Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής (με τον Γραμματέα Νίκο Τσούλια και το μέλος Π. Βεντήρη), με εκπαιδευτικούς φορείς με περιεχόμενο τα αιτήματα και τις προτάσεις τους.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τηλεδιασκέψεις με:
α) τους Συλλόγους των Αποφοίτων Τ.Ε.Ι Αθήνας & Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ, Αποφοίτων & Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης,
β) τους επιτυχόντες εκπαιδευτικούς του ΑΣΕΠ 2008,
γ) τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πασχόντων από συγγενείς καρδιοπάθειες,
δ) τους αποφοίτους Δ.Ε.Κ. των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και
ε) αντιπροσωπεία φοιτητών της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Συζητήθηκαν τα αιτήματα των συγκεκριμένων φορέων, από τα οποία τα περισσότερα αφορούν παραλείψεις ή αδικίες της πολιτείας και ως εκ τούτου χρήζουν άμεσης απάντησης από το Υπουργείο.

Αναπτύχθηκαν οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στα συγκεκριμένα θέματα καθώς και η βασική εκπαιδευτική πολιτική μας και η προσέγγιση των θεμάτων Παιδείας πάντα με γνώμονα τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε αναγκαία την επανασύσταση και λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, προκειμένου να διαμορφώνεται με ολοκληρωμένο τρόπο η εκπαιδευτική πολιτική στη χώρα μας.

Θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και με συστηματικό τρόπο τις συναντήσεις και τις τηλεδιασκέψεις με φορείς που έχουν διατυπώσει σχετικό αίτημα.