Κάνε την δική σου startup σπουδάζοντας – Ένα σπάνιο παράδειγμα σύνδεσης της αγοράς με την εκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/09/2018 - 12:53 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Σε μια κατάμεστη αίθουσα Η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών του Διαδικτύου» (Html.Gr) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το ΕΜΠ  διοργάνωσε  την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα (17:00) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην αίθουσα Αντώνης Τρίτσης ημερίδα με θέμα « Ψηφιακή Καινοτομία &΄Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση»

Την εκδήλωση άνοιξε ο συνεργαζόμενος καθηγητής στο elearning Παν.Πειραιώς και Υπ. Δρ του Παν. Αιγαίου Θανάσης Δαβαλάς.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο καθηγητής του Παν. Αιγαίου Γιάννης Χαραλαμπίδης που πρόσφατα αναδείχθηκε από τον διεθνή διεθνής οίκος Apolitical  στους 100 πιο σημαντικούς  ανθρώπους στην ψηφιακή διακυβέρνηση, με βάση την επιρροή που έχουν στον καθορισμό των εξελίξεων σε παγκόσμια κλίμακα .

Εκ μέρους της αγοράς μίλησε o Δημήτρης Τσίγκος από την StartTech Ventures που ανακοίνωσε την στήριξη της εταιρείας του στο κοινό δι-ιδρυματικό μεταπτυχιακό τμήμα του Παν. Αιγαίου και του ΕΜΠ με τίτλο «Ψηφιακή Καινοτομία και Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» στηρίζοντας τις startups που πρόκειται να δημιουργηθούν στα πλαίσια αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Μια σύνδεση αγοράς και εκπαίδευσης που για την χώρα μας δεν έχει προηγούμενο. Περισσότερα για το πρόγραμμα αυτό καθώς και αιτήσεις εγγραφής μπορείτε να κάνετε στο ακόλουθο url μέχρι και τις 10/09/2018

http://msc.icsd.aegean.gr/innovation/

όπως και σε αυτά που αφορούν την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση http://msc.icsd.aegean.gr/egov/

και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων http://msc.icsd.aegean.gr/iot/

Την συνεχή στήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κατέθεσε ο Β' Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας κος  Νίκος Κουγιουμτζής . Το ΕΕΑ στηρίζει αδιάλειπτα την Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών του Διαδικτύου» (Html.Gr) και μάλιστα τρία  μέλη της οι κ.κ. Δαβαλάς Θ, Μπαλατσούκας Ν και Τζανίδης συμμετέχουν στην επιτροπή εκπαίδευσης του ΕΕΑ.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ομιλίες του καθηγητή του ΕΜΠ κου Δημήτρη Ασκούνη καθώς και του καθηγητή του Παν.Twente στην Ολλανδία κου Ευθύμιου Κωνσταντινίδη.

Χορηγός Επικοινωνίας ήταν τα FoititikaNea.Gr και o όμιλος εταιρειών InnoGroup.Gr  με τον οποίο η Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών του Διαδικτύου / Html.Gr δημιουργούν αυτή την περίοδο τον επιταχυντή Startup Incubator με την ονομασία “ Innovative Eye

Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε όχι μόνο από την μεγάλη συμμετοχή , αφού το αμφιθέατρο Α.Τρίτσης αποδείχθηκε μικρό για την μεγάλη προσέλευση του κόσμου αλλά από ζωντάνια και δημόσιο διάλογο. Στα πλαίσια αυτού  αναπτύχθηκε ένας γόνιμος και θέλουμε να πιστεύουμε χρήσιμος προβληματισμός για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Καινοτομία και η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στο μέλλον του τόπου μας.

Loading...


  • europalso   ideascentral