Η Πυροσβεστική μοιράζει βεβαιώσεις παράβασης πυροπροστασίας σε διευθυντές σχολείων!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/11/2018 - 12:46 | Author: Newsroom Ipaidia

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Κλιμάκιο της Π.Υ, ύστερα από επίσκεψη στο 1ο Γυμνάσιο Ν.Μάκρης, βεβαίωσε παράβαση σχετικά με το πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας στο διευθυντή του σχολείου. Το κλιμάκιο της πυροσβεστικής προχώρησε στη βεβαίωση παράβασης χωρίς καν να ελέγξουν τον χώρο και τη μελέτη πυρασφάλειας του κτιρίου. Αξιοσημείωτο είναι πως η παράβαση βεβαιώθηκε με προγενέστερη ημερομηνία από τη μέρα της επίσκεψης της πυροσβεστικής στο σχολείο. Ήδη από το 2013 ο διευθυντής είχε κάνει αναφορά στη σχολική επιτροπή, όταν ύστερα από δική του πρόσκληση στην πυροσβεστική είχε διαπιστωθεί πως υπήρχαν ελλείψεις στην πυροπροστασία του σχολείου.
Το Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής εκτιμά πως οι ενέργειες αυτές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και απαράδεκτες. Το θέμα της πυρασφάλειας των σχολείων είναι άμεσης προτεραιότητας και σπουδαιότητας και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τη μετάθεση των ευθυνών της πολιτείας σε διευθυντές και εκπαιδευτικούς.
Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι:
Η ευθύνη της πυροπροστασίας, αντισεισμικής – αντιπλημμυρικής θωράκισης ανήκει εξολοκλήρου στο κράτος. Η κατάσταση των σχολικών εγκαταστάσεων με πολλά από τα κτίρια να είναι παλιά χωρίς σύγχρονες υποδομές πυρασφάλειας, αλλά και τα κοντέινερς και τα ακατάλληλα ενοικιαζόμενα κτίρια είναι ευθύνη των δήμων και του κράτους, αν εξασφαλίζουν τη στοιχειώδη ασφάλεια για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Φτάνει με τη μετάθεση – μετατόπιση των ευθυνών .
Το Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής στη συνάντηση με τον ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής κατήγγειλε το γεγονός και ζήτησε την άμεση παρέμβαση του στο Δήμο Μαραθώνα-Νέας Μάκρης και στους άλλους Δήμους των σχολείων της Ανατολικής Αττικής προκειμένου να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα αναγκαία μέτρα πυροπροστασίας των σχολείων. Επίσης απαιτήσαμε την παρέμβαση του στην Πυροσβεστική προκειμένου να αποσυρθούν οι βεβαιώσεις παράβασης προς τους διευθυντές των σχολείων
Απαιτούμε άμεσα:
 Την διακοπή κάθε είδους δίωξη διευθυντών (ή συναδέλφων ) για σχετικά ζητήματα
 Την απόσυρση της βεβαίωσης παράβασης της Π.Υ. στο όνομα του δ/ντή.
 Την διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων ενεργειών από τους Δήμους
 Την λήψη μέτρων για τον άμεσο σχεδιασμό, πλήρη χρηματοδότηση της υλοποίησης αντιπλημμυρικών – αντιπυρικών έργων, έργων αντισεισμικής θωράκισης, με ευθύνη της πολιτείας σε όλα τα σχολεία της Ανατολικής Αττικής. Άμεση ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων με εύθυνη του κράτους και με αύξηση των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να μπει τέλος στην αθλιότητα των κοντέινερς και των ενοικιαζόμενων ακατάλληλων κτιρίων στην Ανατολική Αττική.
ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε΄ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ • Η Παιδεία - Ειδήσεις σήμερα

  Η Παιδεία στο Viber - Δείτε ΕΔΩ

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  • ideascentral

   europalso

  Enter your email address: