Γαλλία: Οι μαθητές μπορούν να χάσουν το τέλος του τριμήνου προκειμένου να απομονωθούν

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/12/2020 - 19:45 | Author: Newsroom Ipaidia

Οι Γάλλοι μαθητές και μαθήτριες θα μπορούν να μην πάνε σχολείο και να μείνουν στο σπίτι την Πέμπτη και την Παρασκευή αν οι οικογένειές τους θέλουν να αυτοαπομονωθούν εν όψει Χριστουγέννων, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Το ιατρικό συμβούλιο που συμβουλεύει την κυβέρνηση για την COVID-19 δήλωσε χθες, Δευτέρα, πως οι οικογένειες που σχεδιάζουν να υποδεχθούν ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όπως ηλικιωμένοι συγγενείς, θα μπορούσαν να κάνουν καραντίνα μιας εβδομάδας πριν εφόσον αυτό είναι δυνατό.

Τα σχολεία δεν θα πρέπει να τιμωρήσουν τα παιδιά που θα χάσουν τις τελευταίες δύο ημέρες του ακαδημαϊκού τριμήνου, ανέφερε το συμβούλιο.

Απαντώντας σε ερώτηση αν υποστηρίζει τη σύσταση, ο Καστέξ είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1: «Ασφαλώς».

Κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη προσπαθούν να δουν πώς θα αναχαιτίσουν ένα ισχυρό δεύτερο κύμα του ιού την ώρα που οι οικογένειες λαχταρούν να συγκεντρωθούν για τις γιορτές.

Η Γαλλία καθυστερεί το άνοιγμα των θεάτρων, των μουσείων και των κινηματογράφων και επαναφέρει τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από σήμερα, ενώ η Ολλανδία μπαίνει σε δεύτερο αυστηρό λοκντάουν και η Γερμανία κλείνει τα καταστήματα που δεν πουλούν είδη πρώτης ανάγκης από αύριο.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: