Επικίνδυνη “μόδα” στα σχολεία ανησυχεί την αστυνομία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/10/2017 - 10:45 | Author: Newsroom Ipaidia

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο της ρίψης ναφθαλίνης σε Γυμνάσια και Λύκεια του Αγρινίου. Καθημερινά, νέα σχολεία μπαίνουν στο στόχαστρο των δραστών, οι οποίοι εδώ και ένα δεκαήμερο προχωρούν σε αυτή την «δράση».

Την Πέμπτη, άγνωστοι έριξαν ναφθαλίνη στον εσωτερικό χώρο του 2ου και του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου, με αποτέλεσμα να μη γίνουν μαθήματα ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας μπορεί να προκληθεί στους μαθητές.

Η αστυνομία, πέραν του ότι σχηματίζει δικογραφίες σε βάρος αγνώστων (για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης και διατάραξη οικιακής ειρήνης), φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο οι δράστες να ανήκουν στους κόλπους των μαθητών.

Για το λόγο αυτό έχουν ενταθεί οι περιπολίες γύρω από τα σχολικά κτίρια, ενώ έχουν γίνει και προσαγωγές υπόπτων, χωρίς προς το παρόν να έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες.

Αστυνομικοί εντόπισαν , σύμφωνα με πληροφορίες, ποσότητα ναφθαλίνης στο 7ο Γυμνάσιο του Αγρινίου και ενημέρωσαν σχετικά την Διεύθυνση του σχολείου, αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει το agriniopress.gr, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ όπου ενεργούσαν περιπολίες στο πλαίσιο των ενεργειών της Αστυνομίας να βρεθούν οι δράστες των συνεχιζόμενων κρουσμάτων ρίψης ναφθαλίνης σε σχολεία του Αγρίνιου, εντόπισαν στην είσοδο του 7ου Γυμνασίου, ποσότητα ναφθαλίνης.
Αυτό έγινε στις 11 το βράδυ και αμέσως ειδοποιήθηκε η Διεύθυνση του σχολείου και ο χώρος καθαρίστηκε, με αποτέλεσμα τα μαθήματα να γίνονται σήμερα Παρασκευή κανονικά.

Στις ήδη υπάρχουσες δικογραφίες με μηνύσεις κατά αγνωστων, ενσωματώθηκαν και οι 2 νέες που υπέβαλαν οι διευθύνσεις των δύο αυτών σχολείων με τις κατηγορίες της απόπειρας πρόκλησης σωματικής βλάβης και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Ανησυχητικές διαστάσεις αποκτα το επικίνδυνο αυτό «παιχνίδι» με τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων, μιας και την Τρίτη, το 3ο Γυμνάσιο της πόλης που μπήκε στο στόχαστρο για δεύτερη φορά, ενώ και το 4ο Γυμνάσιο δέχτηκε επίθεση, όμως λειτούργησε κανονικά, με κάποιους γονείς μαθητών να διαμαρτύρονται έντονα.

Loading...
  • europalso

    ideascentral