Ένα βιβλίο για τη Συρία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/02/2016 - 16:38 | Author: Newsroom Ipaidia

Έγραψα το δεύτερό μου βιβλίο με τίτλο ΑΝΤΙΟ ΣΥΡΙΑ. Το θέμα του βιβλίου πραγματεύεται την ανατροπή, που φέρνει στη ζωή μιας μικρής μαθήτριας ο πόλεμος στη Συρία.

Παρακολουθούμε τη ζωή της Ροζμπίν στην τελευταία τάξη του Δημοτικού και στις τάξεις του Γυμνασίου. Ζούμε μαζί της την ανησυχία και το δράμα του πολέμου και ταξειδεύουμε μαζί της στο ταξείδι που κάνει με τον παππού της για να έρθει πρόσφυγας στην Ελλάδα.

Το βιβλίο είναι γραμμένο με πολλή αγάπη για παιδιά 12-16 χρονών μετά από μεγάλη έρευνα που έκανα σχετικά με τον πολιτισμό της Συρίας. Οι αναγνώστες του βιβλίου, μικροί και μεγάλοι, "ταξειδεύουν" στη Συρία από άκρη σε άκρη, μαθαίνοντας ένα σωρό πράγματα για την ιστορία, τη γεωγραφία και τον πολιτισμό αυτής της υπέροχης χώρας, που σήμερα δοκιμάζεται από τον πόλεμο.

Με πολύ σεβασμό στην ψυχολογία της εφηβικής ηλικίας οδηγούνται τα παιδιά να δεθούν με τη μικρή ηρωίδα, να χαρούν, να μάθουν, να ενθουσιαστούν και στη συνέχεια να προβηματιστούν, να λυπηθούν και -γιατί όχι- να κλάψουν μαζί της για τα κακά του πολέμου.

Είναι, πιστεύω, ένα βιβλίο που θα αγαπηθεί πολύ από μικρούς και μεγάλους αναγνώστες και για δύο ακόμα λόγους:

Ο ένας είναι η εικονογράφησή του, που έχει γίνει με πολλή αγάπη και τρυφερότητα από την Μαρία Κασαμπαλάκου, τη μητέρα ενός μικρού μαθητή, που πραγματικά έσκυψε πάνω από το κείμενο με πολλή ευαισθησία και σοβαρότητα και αποτύπωσε στο χαρτί με απόλυτη επιτυχία ένα σωρό δυνατά συναισθήματα.

Ο άλλος λόγος είναι η απόφαση που πήρα με τους συνεργάτες μου να διακινηθεί το βιβλίο και ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Στέφανος Γανωτής

Εκπαιδευτικός

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

6984167612

6945156054

2106216387

2108161112 (Γυμνάσιο Κρυονερίου)

Loading...


  • europalso   ideascentral