: Η ΑΡΕΝ έχει με πολύ μεγάλη σαφήνεια τοποθετηθεί το προηγούμενο διάστημα σχετικά με το ζήτημα της κατάθεσης του πρώτου τετραμήνου, αναφέρει η Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα σε ανακοίνωση της.

Η ανακοίνωση:

Η θέση της είναι πως δεν πρέπει οι συνάδελφοι να καταθέσουν βαθμολογία για το πρώτο , καθώς στο μεγαλύτερο διάστημα τα μαθήματα έγιναν με , στην οποία δεν είχαν πρόσβαση όλα τα παιδιά για τους γνωστούς λόγους. Επομένως, η κατάθεση της βαθμολογίας θα νομιμοποιούσε τις ανισότητες αυτές , αλλά και θα αποτελούσε επιβεβαίωση ότι η τηλεκπαίδευση είναι ισότιμη μορφή εκπαίδευση με τη διά ζώσης , κάτι που θα συνέβαλλε στη μονιμοποίηση της θέτοντας σε κίνδυνο τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα αντίστοιχα μορφωτικά των μαθητών μας.

Αναγκαζόμαστε , ωστόσο, να επανέλθουμε στο θέμα εξαιτίας της ανακοίνωσης – καταγγελίας της Δ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εις βάρος της Διευθύντριας Β/θμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης , η οποία λειτουργεί ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και πρωτοστατεί στις προσπάθειες τρομοκράτησης όσων δεν καταθέτουν βαθμολογία.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ στη ΔΔΕ η Διευθύντρια εκπαίδευσης , αφού επανέλαβε το γνωστό κυβερνητικό αφήγημα «περί 10 ωρών», που επί της ουσίας έρχεται σε αντίθεση με τους ισχύοντες νόμους , αφού επικαλέστηκε τη γνωστή εγκύκλιο , η οποία για κανένα λόγο δεν μπορεί να τεθεί υπεράνω οποιουδήποτε νόμου, αφού έριξε στους διευθυντές την ευθύνη της αποστολής ονομάτων όσων δεν κατέθεσαν βαθμολογία και αφού αρνήθηκε ότι η ίδια έδωσε εντολή στους συντονιστές να έχουν κατ ιδίαν συναντήσεις μόνο με όσους συναδέλφους δεν κατέθεσαν βαθμολογία, σταμάτησε την οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση και μάλιστα αρνήθηκε σχετική διευκρινιστική ερώτηση στην πρόεδρο της Γ ΕΛΜΕ από την οποία ζήτησε να αποχωρήσει(!!)

Η ΑΡΕΝ καταγγέλλει τη στάση της ΔΔΕ Αν. Θεσσαλονίκης η οποία τα προηγούμενα χρόνια ήταν στέλεχος της ΔΑΚΕ όπως άλλωστε και οι περισσότεροι Δ.Δ.Ε., και τοποθετήθηκε από την Κυβέρνηση με τον γνωστό «αξιοκρατικό τρόπο» για να εφαρμόσει απαρέγκλιτα και αυταρχικά την επιθετική και καταστροφική για τα δικαιώματα όλων στην Παιδεία, πολιτική της Κυβέρνησης. Θεωρούμε ότι τέτοιες πρακτικές είναι αυθαίρετες , καταχρηστικές και ανεπίτρεπτες από στελέχη της εκπαίδευσης.

Προειδοποιούμε ότι η ΑΡΕΝ θα βρίσκεται μαζί με τις αγωνιστικές ριζοσπαστικές δυνάμεις του εκπαιδευτικού κινήματος, μαζί με τα συνδικάτα και τους συναδέλφους που με τη στάση τους τιμούν την αξιοπρέπεια και τον παιδαγωγικό τους ρόλο υπερασπιζόμενοι το δημόσιο σχολείο.

Να το γνωρίζουν καλά αυτό όσοι τούτες τις μέρες ετοιμάζονται από οποιεσδήποτε «θέσεις ευθύνης» να στηρίξουν την κυβέρνηση στην εφαρμογή της αξιολόγησης κόντρα στην απόφαση του κλάδου για απεργία αποχή. Θα μας βρουν απέναντι σε «θέση μάχης»!

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας Παιδείας και συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία αποχή από την αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση των .

Υ.Γ. Σε αυτούς που προσφέρουν απλόχερη στήριξη στην κυβέρνηση και στην εφαρμογή της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής της πολιτικής κερδίζει επάξια θέση η παράταξη της ΔΑΚΕ Δ.Ε. , η οποία με μια ανακοίνωση – μνημείο λαϊκισμού κατηγορεί τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – που πάλεψαν μέσα στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για να εκφράσει η ομοσπονδία ως θέση της τη μη κατάθεση βαθμολογίας – ότι με την πρόταση αυτή δίνουν το δικαίωμα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε μείωση αργιών, των διακοπών του Πάσχα και σε παράταση του διδακτικού έτους.

Με εξίσου λαϊκίστικο τρόπο αναμασούν τα γνωστά περί «δύσκολων συνθηκών της πανδημίας» και «περί επιμελών μαθητών που προσπάθησαν και δεν θα επιβραβευθούν», τα οποία έρχονται κατευθείαν από την επιχειρηματολογία του υπουργείου παιδείας , με το οποίο μάλλον διατηρούν προνομιακή σχέση κάτω από την επίφαση των δήθεν διαφωνιών του προηγούμενου διαστήματος. Για να λύνονται και οι απορίες μας σχετικά με το ότι η ΔΑΚΕ Δ.Ε. είναι η μόνη παράταξη στην ΟΛΜΕ που δεν ψήφισε την απεργία αποχή από την αξιολόγηση και που τα κατά τόπους στελέχη της (Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής) αρνούνται να συστρατευθούν στον αγώνα του κλάδου για απεργία αποχή από την αξιολόγηση και δεν παραιτούνται από τα ΠΥΣΔΕ στα οποία εκλέχθηκαν μετά τις εκλογές παρωδία του Νοέμβρη με ελάχιστες ψήφους (ΠΥΣΔΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ).

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ