Εκπαιδευτικοί: «Η αδιαφορία της κυβέρνησης πιο επικίνδυνη στην Προσχολική Αγωγή κι από την πανδημία»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/11/2020 - 10:37 | Author: Newsroom Ipaidia

« Η αδιαφορία κυβέρνησης και δήμων είναι πιο επικίνδυνη στην Προσχολική Αγωγή κι από την πανδημία! Δραματική η κατάσταση στην Προσχολική Αγωγή με την υποβαθμισμένη εφαρμογή της Δίχρονης», αναφέρουν τα μέλη του συλλόγου Ρόζα Ιμβριώτη.

Απλά κωφεύουν οι Δημοτικές Αρχές Βύρωνα και Καισαριανής στις συνεχείς διαμαρτυρίες και καταγγελίες και από τον Σύλλογό μας αλλά και από τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής στα Νηπιαγωγεία του Συλλόγου μας, αφού εφαρμόστηκε με όρους υποβάθμισης.

Παράλληλα στον Δήμο Αθήνας κανένα μέτρο προετοιμασίας δεν παίρνεται για εφαρμογή της Δίχρονης από την επόμενη χρονιά! Άραγε τι θα προφασιστεί πάλι η Δημοτική Αρχή τον Μάη του 2021; Με λίγα λόγια, οι συνέπειες  της πολιτικής των κοντέινερ και των πολυπληθών τμημάτων έχουν ήδη αρχίσει να κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου!

Τα πολύχρωμα κοντέινερ που τοποθετήθηκαν για να φιλοξενήσουν νήπια, προνήπια αποδεικνύονται ακατάλληλα αλλά και επικίνδυνα! Στο ευάερο, ευήλιο και …πιστοποιημένο τσίγκινο κουτί – αίθουσα που τοποθετήθηκε στο 1ο Νηπιαγωγείο Καισαριανής στου Βενιζέλου κατέρρευσε ένα παράθυρο!! Ήταν θέμα τύχης το ότι δεν τραυματίστηκε κάποιος μικρός μαθητής ή και εκπαιδευτικός!

Στο 1ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα εξακολουθούν να φιλοξενούνται 22 μαθητές στο άθλιο και παλιό προκάτ κουτί, ενώ οι δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα για άμεση αντικατάστασή του παίρνουν συνεχώς παράταση… Προφανώς το φτιασίδωμα του κουτιού με χρώματα απ’ έξω και η συνοδεία των παιδιών μέχρι την τουαλέτα, που βρίσκεται σε άλλο κτήριο, αφού στο δικό τους τουαλέτες δεν υπάρχουν, θεωρούν πως είναι αρκετά για να κλείσουν τα στόματα και να βάλουν τα δίκαια αιτήματά μας στον πάγο! Παράλληλα οι τουαλέτες στο 8ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα είναι ακόμα …σκάμμα!

Στο 3ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα στον Καρέα εξακολουθούν νήπια και προνήπια να κάνουν μάθημα στο παραβάν στο χολ του κτηρίου, που φιλοξενεί άλλες δυο τάξεις, μετατρέποντας τον χώρο όχι απλά σε ακατάλληλο, αλλά σε εστία μόλυνσης και κινδύνου σε εποχή έξαρσης της πανδημίας!

Το ίδιο ισχύει για όλα τα 25αρια τμήματα, που αποτελούν μεγάλο μέρος των τμημάτων στα Νηπιαγωγεία μας. Κατά τα άλλα οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι της κυβέρνησης μας κουνάνε το δάχτυλο και μιλάνε ξεδιάντροπα για την ατομική ευθύνη, ενώ οι ίδιοι μετατρέπουν σχολεία και χώρους δουλειάς σε υγειονομικές βόμβες! Και όλα αυτά με την ανοχή των Δημοτικών Αρχών που αποτελούν το μακρύ τους χέρι.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής και υπομονής! Καμιά δικαιολογία για τις κυβερνήσεις ΝΔ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τις Δημοτικές Αρχές δεν υπάρχει για την άθλια κατάσταση στην Προσχολική Αγωγή που υπονομεύει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Η ασφάλεια και η υγιεινή στον 21ο αιώνα είναι αδιαπραγμάτευτα αγαθά! Δε θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η κοροϊδία! Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!

Απαιτούμε:

· Άμεση αντικατάσταση των επικίνδυνων προκάτ, καινούριων και παλιών, από νέες αίθουσες και χτίσιμο καινούριων Νηπιαγωγείων!

·Αναβαθμισμένη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή αντάξια των σύγχρονων εκπαιδευτικών αναγκών!

· Δωρεάν, μαζικά κι επαναλαμβανόμενα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε μαθητές/εκπαιδευτικούς από ΕΟΔΥ.! • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: