Εισαγωγή στα τμήματα Μουσικών Σπουδών: Το Υπουργείο Παιδείας παίζει με τα νεύρα της σχολικής κοινότητας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/02/2019 - 20:44 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Τέσσερις μήνες πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις το Υπουργείο Παιδείας με τροπολογία στον Ν. 4589/2019 ( ΦΕΚ Α΄ 29-1-2019 ) γνωστοποιεί ότι οι αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα τμήματα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και στο Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα ισχύσουν από φέτος.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Δ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Επίσης με την Υ.Α. ΦΕΚ 504 Β΄ 20-2-2019, τρεισήμισι μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις, γνωστοποιεί στους μαθητές τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η εξέταση των νέων πανελλαδικών μαθημάτων Μουσική Εκτέλεση και Ερµηνεία και Μουσική Αντίληψη και Γνώση.

Τώρα μαθαίνουν οι μαθητές ότι θα εξεταστούν σε νέα αντικείμενα για τα οποία δεν έχουν προετοιμαστεί, με το Υπουργείο να τους «προτρέπει» να διαβάσουν από τα μουσικά εγχειρίδια της Δευτεροβάθμιας στα οποία δεν υπάρχει καμία αναφορά για κάποια από τα εξεταζόμενα μαθήματα ( π.χ. μουσικής τεχνολογίας, Ανάγνωσης Ανάλυσης Μουσικού Αποσπάσματος κ.τ.λ. ). Ακόμη και στα Μουσικά Σχολεία το μάθημα της Μουσικής Τεχνολογίας π.χ. είναι επιλεγόμενο και οι μαθητές θα πρέπει να είχαν μαντικές ικανότητες για να το επιλέξουν.

Επίσης μετά την λήξη του Α΄ τετραμήνου οι μαθητές μαθαίνουν, οριστικά, ότι ο βαθμός του απολυτηρίου θα προσμετράται στην συνολική βαθμολογία ενώ αυτή την πληροφορία θα έπρεπε να την είχαν τουλάχιστον από την αρχή της Β΄ Λυκείου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Την άμεση απόσυρση της τροπολογίας και της σχετικής Υπουργικής Απόφασης για την εισαγωγή στα παραπάνω τμήματα

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Η προετοιμασία σε όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα να γίνεται αποκλειστικά δωρεάν στο δημόσιο σχολείο με βιβλία και αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών
Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για να καλύψουν το σύνολο των μορφωτικών αναγκών των μαθητών

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και να οργανώσουν άμεσα κινητοποιήσεις, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές, για την αποτροπή των εξωφρενικών σχεδιασμών του Υπουργείου.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: