Εισαγγελική έρευνα μετά το ρεπορτάζ της Ε για τα σχολικά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/04/2014 - 15:18 | Author: Newsroom Ipaidia
Εισαγγελική έρευνα μετά το ρεπορτάζ της Ε για τα σχολικά

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή το ρεπορτάζ με τίτλο Αγνώστου ταυτότητας σχολικά λεωφορεία που δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία (1-4-2014) διέταξε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο εισαγγελέας Εσωτερικής Ποινικής Δίωξης ξεκίνησε έρευνα κατά την οποία θα διερευνηθούν οι καταγγελίες που δημοσίευσε η Ε και αφορούν σε παράνομες και παράτυπες σχολικές μεταφορές στην Ανατολική Αττική. Πρόκειται για καταγγελίες που έγιναν από γονείς, δασκάλους και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλέξανδρος Δελμούζος .

Σύμφωνα με αυτές, δεν τηρούνται οι ώρες άφιξης και αναχώρησης, σε πολλά σχολεία τα δρομολόγια συγχωνεύονται, ενώ αρκετές φορές δρομολόγια από την ανάδοχο εταιρεία ανατίθενται σε άλλο λεωφορειούχο.

Ακόμη μια χρονιά επικρατεί ζούγκλα στις μεταφορές των μαθητών , τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σάββας Σεχίδης . Ενημερώσαμε τα αρμόδια τμήματα της Περιφέρειας Αττικής, γνωρίζουν το πρόβλημα αλλά σιωπούν , τονίζει ο ίδιος. Γεγονός είναι ότι όποιο πρακτορείο δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση, δεν γλιτώνει μόνο τη χρηματική εγγύηση που απαιτείται σύμφωνα με το νόμο, αλλά και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από αυτήν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από τις καταγγελίες του Συλλόγου και το δημοσίευμα της Ε , υπογράφηκαν οι συμβάσεις που εκκρεμούσαν μεταξύ των λεωφορειούχων και της Περιφέρειας Αττικής.

Loading...


  • europalso   ideascentral