Ειδικά σχολεία: Η 1η εβδομάδα ολοκληρώθηκε και μένουμε ακόμα απροστάτευτοι

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/11/2020 - 18:34 | Author: Newsroom Ipaidia

Η Πρώτη εβδομάδα ανοικτών σχολείων Ειδικής Αγωγής ολοκληρώθηκε και το αποτέλεσμα είναι ακόμα να μένουμε απροστάτευτοι από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Επιστολή του Γιώργου Κριτσωτάκη Σχολικού Νοσηλευτή (ΠΕ25)

Προς ενημέρωση όσων δεν γνωρίζουν, πολλοί μαθητές που είναι στα σχολεία ειδικής αγωγής δεν φοράνε μάσκες, πολλοί από τους μαθητές δεν περπατάνε μόνοι τους , δεν σιτίζονται μόνοι τους, δεν πάνε τουαλέτα μόνοι τους. Χρειάζονται κάποιον να τους βοηθάει να τους κρατάει το χέρι, να τους ταΐζει, να τους πάει τουαλέτα, να τους αλλάξει. Δεν είναι όλοι οι μαθητές που τους λες κάθισε στο θρανίο και κάθονται, όπως και πάρα πολλά άλλα. Έτσι οι επαφές παιδιών εκπαιδευτικών είναι δεδομένες.

Στο σχολείο Ειδικής Αγωγής που εργάζομαι, καθαρίστρια πρωινή από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν είχαμε μέχρι που έκλεισαν τα σχολεία της γενικής και έστειλαν μια. Αποφασίσαμε να ενημερώσουμε τον ΕΟΔΥ για την κατάσταση που επικρατεί και για καλή μας τύχη οι άνθρωποι μας έκλεισαν ραντεβού και ήρθαν την Παρασκευή 20-11-2020 για να κάνουμε τεστ COVID-19 σε όλους όσοι εργαζόμαστε στο σχολείο ,σε όσους μεταφέρουν τους μαθητές και σε όσους μαθητές ήθελαν οι γονείς μετά από αίτηση που τους είχαμε δώσει να συμπληρώσουν.

Τα αποτελέσματα έφτασαν και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι σκέψεις μας. 7 Ενήλικες θετικοί – 1 Μαθήτρια θετική. Στα θετικά κρούσματα είμαι και εγώ!!!! Λέγομαι Κριτσωτάκης Γιώργος είμαι σχολικός Νοσηλευτής (ΠΕ25) ευτυχώς ακόμα δεν έχω κάποιο σύμπτωμα. Είμαι υπεύθυνος COVID19 στο σχολείο και πιστέψτε με όλοι μας προσπαθούσαμε να μην έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.

ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: