ΕΑΠ: Σε καθεστώς “ομηρίας” οι πτυχιούχοι Ανθρωπιστικών Σπουδών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/01/2019 - 12:51 | Author: Newsroom Ipaidia

Στο…”κενό” βρίσκονται χιλιάδες φοιτητές και πτυχιούχοι των τμημάτων “Ελληνικός Πολιτισμός” και “Ευρωπαϊκός Πολιτισμός” του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου(Ε.Α.Π.) καθώς περιμένουν εναγωνίως να αναγνωριστούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, που θα τους δώσουν την ευκαιρία ένταξης ισότιμα στην αγορά εργασίας.

Ρεπορτάζ: Ναπολέων Παπαδόπουλος

Ειδικότερα, οι πτυχιούχοι των συγκεκριμένων Προγραμμάτων Σπουδών δεν εντάσσονται σε κάποια βαθμίδα Π.Ε.(Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση) προκειμένου να διεκδικήσουν μέσω διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. μια θέση στο δημόσιο.

Να σημειωθεί πως οι πτυχιούχοι αντίστοιχων τμημάτων από άλλα Πανεπιστήμια της χώρας εντάσσονται κανονικά σε βαθμίδα Π.Ε., “πιστοποιώντας” την αδικία που υφίστανται οι πτυχιούχοι του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Στην ίδια μοίρα βρίσκονται το τελευταίο διάστημα και οι πτυχιούχοι του Προγράμματος Σπουδών “Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός”, οι οποίοι αν και στο παρελθόν μπορούσαν να εργαστούν ως εκπαιδευτικοί, δεν έχουν πλέον αυτό το δικαίωμα.

Το ThessToday.gr, το οποίο πρόσφατα σας ενημέρωσε για αντίστοιχο αποκλεισμό πτυχιούχων της Φιλοσοφικής Σχολής από διαγωνισμό Α.Σ.Ε.Π., επικοινώνησε με την Πρόεδρο του Πανελλήνιου Φοιτητικού Συλλόγου του Προγράμματος Σπουδών “Ευρωπαϊκός Πολιτισμός“ του Ε.Α.Π., Μέμα Χαλιώτη, η οποία μίλησε για “ρατσισμό” και “στοχοποίηση” συγκεκριμένων τμημάτων του Πανεπιστημίου: “Άλλα τμήματα ευνοούνται και άλλα όχι. Οι ανθρωπιστικές σπουδές στο Ε.Α.Π. καταρρακώνονται. Είναι αποκλεισμένες και απαξιώνονται. Υπάρχει τρομερή αδιαφορία από τον Κοσμήτορα, το Διευθυντή Σπουδών, τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου και φυσικά από τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος σε πρωινή εκπομπή δήλωσε πως πρώτα θα ασχοληθεί με τα προβλήματα των άλλων Α.Ε.Ι. και μετά με το Ε.Α.Π.” σημείωσε.

Μεγάλη η ευθύνη του Πανεπιστημίου

Επιπλέον, η κυρία Χαλιώτη, τόνισε πως η ευθύνη του Πανεπιστημίου στο ζήτημα της υποβάθμισης του πτυχίου των συγκεκριμένων Προγραμμάτων Σπουδών είναι τεράστια: “Δίνουμε αγώνα για να ενταχθούμε. Το Πανεπιστήμιο δεν καταθέτει προτάσεις. Δε βοηθάει καθόλου. Το πρόβλημα το έχει το Πανεπιστήμιο και η Κοσμητεία που δεν ασχολούνται με τα προγράμματα. Τα απαξιώνει το ίδιο το Πανεπιστήμιο τα προγράμματα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτήσεις βουλευτών προς τον Υπουργό Παιδείας

Το θέμα των πτυχιούχων των συγκεκριμένων Προγραμμάτων Σπουδών σχετικά με τους διαγωνισμούς Α.Σ.Ε.Π. έχουν θέσει στον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και της κυβέρνησης μετά από παραινέσεις του Πανελλήνιου Φοιτητικού Συλλόγου του Προγράμματος Σπουδών “Ευρωπαϊκός Πολιτισμός”.

To ThessToday.gr σας παραθέτει εγγράφως τις ερωτήσεις των βουλευτών προς τον Υπουργό Παιδείας:

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ
Ερώτηση βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας
Loading...


  • europalso   ideascentral