Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Να μην καταργηθεί το δικαίωμα επιλογής Β΄ Ξένης Γλώσσας στο Γυμνάσιο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/09/2018 - 20:27 | Author: Newsroom Ipaidia

Να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση που καταργεί το δικαίωμα επιλογής των μαθητών στη Β΄ ξένη γλώσσα – Να επανέλθει η παράλληλη διδασκαλία των Ξένων γλωσσών

Η απόφαση του Υπουργείου να λειτουργούν στα Γυμνάσια τμήματα Β΄ Ξένης Γλώσσας όσα και τα τμήματα Γενικής Παιδείας καταργεί το δικαίωμα επιλογής Β΄ Ξένης Γλώσσας των μαθητών.

Είναι φανερό ότι το Υπουργείο με την απόφαση αυτή προωθεί τη λογική του «εξορθολογισμού» και των περικοπών, αντί για τη συστηματική και οργανωμένη διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών, πλήττει πέρα από το δικαίωμα των μαθητών της ελεύθερης επιλογής Β΄ Ξένης Γλώσσας και τον οικονομικό προϋπολογισμό των γονιών που τους οδηγεί στην ιδιωτική ξενόγλωσση εκπαίδευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη φετινή χρονιά λειτουργούν τμήματα β΄ ξένης γλώσσας ακόμα και με 33 μαθητές με βάση το νόμο που ορίζει ότι τα τμήματα β΄ ξένης γλώσσας δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα τμήματα γενικής παιδείας. Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο για αύξηση των αριθμών στα τμήματα συνολικά.
Παράλληλα δημιουργούνται πολλά προβλήματα στους εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων (δικαίωμα οργανικότητας, πολλαπλές μετακινήσεις).

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε να αποσυρθεί η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, οι μαθητές να επιλέγουν και να διδάσκονται τη γλώσσα που επιθυμούν, να επανέλθει η παράλληλη διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών κατά τμήμα.

Loading...


  • europalso   ideascentral