Διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη για την απόκρυψη των λειτουργικών κενών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/08/2018 - 18:41 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Δάσκαλοι από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι εκφράζουν και τη μεγάλη πλειοψηφία όσων συναδέλφων τους είχαν αιτηθεί την απόσπασή τους στα ΠΥΣΠΕ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρήθηκαν εγγράφως στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας για την απόκρυψη λειτουργικών κενών κατά τη διαδικασία της Β’ φάσης των αποσπάσεων και ζητούν τη διενέργεια συμπληρωματικών αποσπάσεων πριν την 1η Σεπτεμβρίου.  Το έγγραφό τους έχει ως εξής:

ΠΥΣΠΕ Α' και Β' Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΙΤΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Των μόνιμων εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ70 Άννας Κοτέογλου, Αριάδνης Τσακίρογλου, Αικατερίνης Κουτσονάνου,  Ιωάννας  Λαπόρδα και Βικτωρίας Πουλτουχίδου.

Κοινοποίηση: 
κ.  Υπουργό Παιδείας – Έρευνας και Θρησκευμάτων
Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Θεσσαλονίκης

Είμαστε μόνιμοι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70 δασκάλων με οργανικές θέσεις σε μακρινές από τον τόπο συμφερόντων μας περιοχές που είναι η Θεσσαλονίκη. Κάθε χρόνο καταθέτουμε αιτήσεις μετάθεσης, χωρίς αποτέλεσμα λόγω έλλειψης οργανικών κενών και στη συνέχεια αιτήσεις απόσπασης, οι οποίες ικανοποιούνται ή όχι αναλόγως του αριθμού των λειτουργικών κενών στο ΠΥΣΠΕ Θεσσαλονίκης.

Ενόψει της διαδικασίας της β’ φάσης των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ ζητήθηκαν από τα ΠΥΣΠΕ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης τα λειτουργικά κενά. Από τη Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Θεσσαλονίκης  δηλώθηκαν  αρμοδίως για τον  κλάδο ΠΕ70 Δασκάλων 71 κενά, με έκπληξή μας όμως διαπιστώσαμε ότι στο ΚΥΣΠΕ που συνεδρίασε την 27-8-2018 για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εμφανίστηκαν 63 πλεονάσματα, ενώ και για τον κλάδο ΠΕ60 Νηπιαγωγών δηλώθηκαν 36 κενά και δεν εμφανίστηκε κανένα. Ομοίως τη Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Θεσσαλονίκης  δηλώθηκαν  αρμοδίως για τον  κλάδο ΠΕ70 Δασκάλων 118 κενά, με έκπληξή μας όμως διαπιστώσαμε ότι στο ΚΥΣΠΕ που συνεδρίασε την 27-8-2018 για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εμφανίστηκαν μόνο τα 30.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται φέρνει και πάλι αναστάτωση στις οικογένειές μας, καθώς πρέπει να φύγουμε από την μόνιμη οικογενειακή κατοικία μας στην Θεσσαλονίκη σε απομακρυσμένα μέρη παίρνοντας μαζί μας παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, έχοντας να αντιμετωπίσουμε το υψηλό κόστος ζωής και ενοίκια κατοικιών που ανέρχονται σε  εκατοντάδες ευρώ μηνιαίως. Και όλα αυτά τη στιγμή που αποδεδειγμένα υπάρχουν λειτουργικά κενά στον τόπο συμφερόντων μας, η απόκρυψη των οποίων δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

Ποιος είναι ο λόγος του δεν δόθηκαν στο ΚΥΣΠΕ τα παραπάνω λειτουργικά κενά; Από ποιον θα καλυφθούν αυτά τα κενά; Μήπως σε λίγες μέρες δηλωθούν ενόψει της διαδικασίας πρόσληψης των αναπληρωτών; Εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από μόνιμους εκπαιδευτικούς για την κάλυψη αυτών των κενών δεν πρέπει κατά προτεραιότητα να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις αυτών στην διαδικασία της απόσπασης;

  • Επειδή στα ΠΥΣΠΕ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης υπάρχουν  λειτουργικά κενά στον κλάδο ΠΕ70 Δασκάλων και ΠΕ60 Νηπιαγωγών.
  • Επειδή έχουμε κάνει νόμιμα και εμπρόθεσμα αιτήσεις απόσπασης στα ΠΥΣΠΕ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.
  • Επειδή αυθαίρετα, αναιτιολόγητα, καταχρηστικά και καθ’ υπέρβαση εξουσίας δεν δηλώθηκαν στο ΚΥΣΠΕ τα λειτουργικά κενά των ΠΥΣΠΕ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης στους κλάδους ΠΕ70 Δασκάλων και ΠΕ60 Νηπιαγωγών, ώστε βάσει αυτών να διενεργηθεί η β’ φάση αποσπάσεων.
  • Επειδή η μη κάλυψη, υφισταμένων κατά το χρόνο διενέργειας των αποσπάσεων,  λειτουργικών κενών από μόνιμους εκπαιδευτικούς που κατέθεσαν αίτηση για την κάλυψη αυτών αντίκειται  σκανδαλωδώς στις αρχές της χρηστής διοίκησης και της προστασίας της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης.

Ενόψει όλων των παραπάνω  ζητούμε τη διενέργεια συμπληρωματικών αποσπάσεων για την κάλυψη των λειτουργικών κενών των ΠΥΣΠΕ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης και μάλιστα πριν την 1η  Σεπτεμβρίου 2018, οπότε και θα πρέπει να παρουσιαστούμε στα σχολεία μας.

Loading...


  • europalso   ideascentral