Διαμαρτυρία φοιτητών στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για τα πανεπιστημιακά συγγράμματα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/10/2017 - 15:14 | Author: Newsroom Ipaidia

Οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ ζητούν να μη διακοπεί η δωρεάν διανομή στους

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ, ζητώντας να μη διακοπεί η δωρεάν διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές και να καταβληθεί το επίδομα στέγασης, της προηγούμενης ακαδημαϊκής χρονιάς, που δεν έλαβαν ακόμη χιλιάδες φοιτητές.

Έξω από το ΥΜΑΘ συγκεντρώθηκαν φοιτητές από έξι Συλλόγους του ΑΠΘ (Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Ψυχολογίας, Φυσικού, Γεωλογικού, Δασολογίας), φωνάζοντας συνθήματα κατά της διακοπής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, που ανακοίνωσε ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ) για το χειμερινό εξάμηνο 2017-2018, λόγω του μεγάλου οφειλόμενου από το κράτος ποσού, που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια.

«Είναι απαράδεκτο να μη μπορούμε να πάρουμε συγγράμματα, διαλύεται ότι έχει απομείνει από τα δημόσια πανεπιστήμια. Στέλνουμε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Δεν δεχόμαστε ούτε σκέψη για περικοπή βιβλίων» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων ΑΠΘ Αλέξης Παπαδόπουλος και πρόσθεσε ότι το θέμα θα επανέλθει και θα συζητηθεί στα όργανα των φοιτητών (γενικές συνελεύσεις), την επόμενη εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά το φοιτητικό επίδομα, ανέφερε ότι δεν έχει καταβληθεί από πέρσι, καθώς οι υποστελεχωμένες γραμματείες των σχολών αδυνατούν να χειριστούν φορολογικά θέματα που απαιτούνται για την έκδοση των επιδομάτων.

Οι φοιτητές ζητούν την εκτύπωση των συγγραμμάτων στα πανεπιστημιακά κέντρα με ευθύνη του κράτους και δωρεάν σίτιση – στέγαση – μετακίνηση, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: