Δ. Σεβαστάκης: Το άσυλο είναι συνευθύνη της πανεπιστημιακής κοινότητας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/08/2017 - 15:50 | Author: Newsroom Ipaidia

«Είναι εύκολο να εικονογραφείς το κακό και να μην βλέπεις την συλλογική άσκηση βίας, στον δημόσιο χώρο»

«Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η απομείωση της ταυτότητας του Πανεπιστημίου ως αυτοτελούς οντότητας. Θεωρεί ότι Πανεπιστήμιο είναι ακριβό και για να αναπαραχθεί πρέπει να αυτοχρηματοδοτηθεί. Όποιο γνωστικό αντικείμενο έχει περάσει στην αγορά εργασίας θα επιβιώσει, όποιο όχι θα πεθάνει… δηλαδή δαρβινισμός» ήταν το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Σεβαστάκη Στο Κόκκινο και στην Αλεξάνδρα Χριστακάκη, αναφορικά με την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο του Υπουργείου Παιδείας που αφορά αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο κ. Σεβαστάκης αναφερόμενος στην ρητορική της Νέας Δημοκρατίας για σύνδεση της παραβατικότητας με την άρση του πανεπιστημιακού , της απέδωσε παιχνίδια με τα μικροαστικά στερεότυπα και την εύκολη ταύτιση της κυβέρνησης με το «κοινωνικό κακό».

Κάλεσε την πανεπιστημιακή κοινότητα να έχει συνευθύνη και να μην αναθέτει την υπεράσπιση του ασύλου σε τρίτους. «Είναι εύκολο να εικονογραφείς το κακό και να μην βλέπεις την συλλογική άσκηση βίας, στον δημόσιο χώρο, τμήμα του οποίου είναι και τα » τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: