ΑΣΓΜΕ: Καταδικάζουμε την ενέργεια της μετατροπής του Μουσείου της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/07/2020 - 12:31 | Author: Newsroom Ipaidia

Η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης και του Προέδρου της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αποτελεί πλήγμα και προσβολή, όχι μόνο ενός οικουμενικού συμβόλου του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας, αλλά και ενός μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΑΣΓΜΕ

Αυτή η κίνηση συνιστά ύβρη κατά του αλληλοσεβασμού των λαών και των πολιτισμών τους και εντάσσεται σε μια γενικότερη κλιμάκωση των προκλήσεων από την πλευρά της τουρκικής άρχουσας τάξης, σε βάρος και κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στα πλαίσια των ευρύτερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Αποτελεί καταστρατήγηση του ιστορικού ρόλου που έχει ένα μνημείο χριστιανικής και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ενταγμένο στον κατάλογο των μνημείων της UNESCO.

To Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Γονέων, καταδικάζει την ενέργεια της μετατροπής του Μουσείου της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, από την Κυβέρνηση Ερντογάν.

Καλούμε την παγκόσμια κοινότητα , να συνταχθεί στις θέσεις μας, καθώς και την επιβολή κυρώσεων από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: