ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! Παίρνουν πίσω τον φόρο στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ !

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/11/2015 - 18:47 | Author: Newsroom Ipaidia

Συνεχίζεται το αλαλουμ με τα ισοδύναμα του ΦΠΑ – Παίρνουν πίσω τον φόρο στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ

«Η κυβέρνηση σύντομα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για το ποια θα είναι τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Τα δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο θέμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την αύξηση της φορολογίας στα τυχερά παιγνίδια του ΟΠΑΠ ως ισοδύναμο για την αντικατάσταση του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση.

skai.gr

Εντός της ημέρας, ή το αργότερο αύριο Παρασκευή, θα ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση τόνισε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

«Για το θέμα ΦΠΑ στην εκπαίδευση κάντε υπομονή μέσα στη μέρα αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση θα έρθει διάταξη και θα λυθεί» δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία διέψευδε δημοσιεύματα για τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση. «Τα δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο θέμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» υποστηρίζει το ΥΠΟΙΚ. Αξιωματούχος του υπουργείου Oικονομικών φέρεται ειπών ότι προβλέπεται η αύξηση κατά 5 λεπτά σε όλες τις στήλες των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, ως ισοδύναμο για τη μη εφαρμογή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Από το μέτρο η κυβέρνηση προσδοκά έσοδα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υποκρύπτει με τροπολογία τη διατήρηση του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση». Ο κ. Αλεξιάδης γνωστοποίησε ότι η τροπολογία της ΝΔ για τη μείωση του ΦΠΑ στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων δεν γίνεται δεκτή.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso