Απίστευτη αποκάλυψη για την ΠΕΘ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/10/2018 - 11:05 | Author: Newsroom Ipaidia

Ο τέως πρόεδρος του Θεολογικού Συνδέσμου «Καιρός» κ. Δημήτριος Μόσχος αποκαλύπτει επιτέλους τα πραγματικά κίνητρα που ο Υπουργός Παιδείας αντιτίθεται προς την ΠΕΘ: επειδή συμμετείχεν στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανόν και διότι προωθεί Ορθόδοξο μάθημα!

Εμμέσως, δηλαδή, παραδέχεται ότι συμφωνεί με το «Βόρεια Μακεδονία»! Ως εδήλωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» της 4ης Οκτωβρίου 2018:

«Είναι πρωτοφανές! Η ΠΕΘ προτρέπει σε απειθαρχία τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και παρακινεί μάλιστα τους γονείς να τους μηνύσουν. Πρόκειται για μία καθαρά αντιδεοντολογική πρακτική, που υπερβαίνει τις αποφάσεις του ΣτΕ. Βέβαια, αυτές οι πρακτικές συνάδουν με τη γενικότερη τακτική της ΠΕΘ να ακολουθεί ακραίους φονταμενταλιστικούς κύκλους, όπως αποδείχθηκε και από τη συμμετοχή της στα συλλαλητήρια του καλοκαιριού για το Μακεδονικό.

Προσπαθεί να επιβάλει μία μορφή μαθήματος με δικαστικές αποφάσεις και αστυνομικά μέτρα και έρχεται σε αντίθεση ακόμη και με την Ιερά Σύνοδο που έχει συνδιαμορφώσει τα προγράμματα σπουδών με το υπουργείο. Με την τακτική αυτή προωθεί ένα μάθημα που θα απευθύνεται μόνο στους ορθόδοξους μαθητές, γεγονός που θα έχει ολέθριες συνέπειες για το ίδιο το μάθημα αλλά και για τον κλάδο των θεολόγων

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020  • ideascentral

   europalso