Ανοιχτή επιστολή σωματείου πτυχιούχων Ευρωπαϊκού Πολιτισμού ΕΑΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/04/2018 - 15:23 | Author: Newsroom Ipaidia

Σχετικά με το επικριτικό ψήφισμα για την διοίκηση του – Ως ένας από τους παλαιότερους Συλλόγους αποφοίτων του ΕΑΠ με αδιάλειπτη παρουσία και δράση πλέον των 10 ετών, με επαφές με όλους τους φορείς και στελέχη των Υπουργείων επί διαφορετικών κυβερνήσεων, δικαιούμαστε και οφείλουμε να πάρουμε θέση σχετικά με την ένταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα μέσω ψηφίσματος από την πλευρά συλλόγων φοιτητών και διδασκόντων του ΕΑΠ, γεγονός το οποίο προκάλεσε την απάντηση του προέδρου της Δ.Ε. του ΕΑΠ κ.Καρδάση.

Θεωρούμε λοιπόν ηθική μας υποχρέωση να δηλώσουμε ότι:

Σε αυτά τα 10 έτη της δραστηριότητας του Συλλόγου, ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ Πρόεδροι Δ.Ε. του ΕΑΠ που όχι μόνο ανταποκρίθηκαν στα δίκαια αιτήματά μας αλλά με τη στάση τους απέδειξαν εμπράκτως την στήριξη και την διάθεση τους να συνδράμουν τον αγώνα μας με σοβαρότητα ήταν ο αείμνηστος Π.Σιαφαρίκας, κατά την θητεία του οποίου αποκτήσαμε το Προεδρικό Διάταγμα 66/09 το οποίο αποτέλεσε βάση νομικών και άλλων διεκδικήσεων του Σωματείου μας, και ο κος. Β.Καρδάσης, νυν πρόεδρος της Δ.Ε., με πρωτοβουλία του οποίου και για πρώτη φορά συναντηθήκαμε όλοι οι σύλλογοι φοιτητών και πτυχιούχων με την Δ.Ε. και εκπροσώπους της Κοσμητείας ώστε να συζητήσουμε δια ζώσης τα προβλήματα που μας απασχολούν, διατηρώντας παράλληλα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και πραγματοποιώντας συναντήσεις με πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης.

Υπενθυμίζουμε πως, με απόλυτη επίγνωση, έχουμε αποφασίσει μέσω γενικών συνελεύσεων να επικεντρωθούμε στην διεκδίκηση επαγγελματικών δικαιωμάτων του κλάδου μας, μένοντας πιστοί στους ιδρυτικούς στόχους του Σωματείου πτυχιούχων Ευρωπαϊκού πολιτισμού και κρατώντας, επακόλουθα, αποστάσεις από συλλόγους φοιτητών, διδασκόντων κλπ, παρά το γεγονός πως έχουμε κατηγορηθεί γι’αυτό. Απ’ό,τι φαίνεται, οι τελευταίες εξελίξεις δικαιώνουν αυτή μας την απόφαση.

Παράλληλα, έχουμε διατρανώσει επανειλημμένα πως απέχουμε συνειδητά από ανώφελες αντιπαραθέσεις που δεν προσφέρουν ουσιαστικά στις διεκδικήσεις μας και πως δεν προβάλλουμε καμία προσωπική αξίωση ή κομματικό συμφέρον, αλλά κινούμαστε βάσει των αποφάσεων που έχουν ληφθεί συλλογικά από τα μέλη μας μέσω των ανοικτών γενικών συνελεύσεων, όπου δημοκρατικά και σε κλίμα εμπιστοσύνης αποφασίζουμε τις όποιες ενέργειές μας.

Ως εκ τούτου, υπερασπιζόμενοι την υπευθυνότητα με την οποία πορευόμαστε, δηλώνουμε ότι δεν συμμετέχουμε, ούτε προσυπογράφουμε ενέργειες και ψηφίσματα φοιτητών, διδασκόντων, διοικητικών του ΕΑΠ κλπ τα οποία στρέφονται εναντίον της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, καθώς όχι μόνο θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κοινή βάση λογικής με τους στόχους του Σωματείου μας, αλλά και πως η εικόνα της νυν Δ.Ε. του ΕΑΠ δεν είναι αυτή του εχθρού αλλά του συμμάχου.

Επομένως, ως Σωματείο θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τον δημοκρατικό δρόμο των διεκδικήσεων που έχουμε χαράξει, σε επικοινωνία και διάλογο με το ΕΑΠ και τη Δ.Ε.

Εκ του Δ.Σ
Φ.Παπασωτηρίου – Υπ.Επικοινωνίας, Ι.Ταγάρα – Πρόεδρος
Σωματείο Πτυχιούχων ΠΣ "Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό" Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου

Loading...


  • europalso   ideascentral