Άνοιγμα σχολείων: Τι τρομάζει καθηγητές και μαθητές

Άνοιγμα σχολείων: Τι τρομάζει καθηγητές και μαθητές

:  Τρομάζει τους καθηγητές και τους μαθητές η αύξηση κρουσμάτων και νεκρών καθώς κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη Δευτέρα 12 του μήνα θα πρέπει να επανέλθουν στα για να συνεχίσουν μετά από πολύμηνη αποχή τη δια ζώσης εκπαίδευση.

Ακόμη και τα , παρά το γεγονός ότι πιστεύουν ότι είναι για το καλό όλων, τα θεωρούν μια ακόμη ταλαιπωρία και άγχος καθώς οι γονείς θα πρέπει αφού πρέπει να τα προμηθευτούν, να τα κάνουν στα παιδιά τους με προσοχή και μετά να μπουν στη διαδικασία να στέλνουν το αποτέλεσμα στην ειδική πλατφόρμα, να λαμβάνουν τις βεβαιώσεις και μετά να τις στέλνουν ηλεκτρονικά στο ή να τις τυπώνουν και να τις πηγαίνει το παιδί στο σχολείο, κάτι οφείλουν να επαναλαμβάνουν κάθε εβδομάδα.

Όσο για το υπουργείο Παιδείας αναζητά τρόπους ώστε η διαδικασία για τη βεβαίωση αρνητικού να είναι εύκολη για τους γονείς και τα παιδιά, λεπτομέρειες οι οποίες θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα και όταν η επιτροπή δώσει το οριστικό «πράσινο φως» για το άνοιγμα των σχολείων. Την Τετάρτη θα συνεδριάσει και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εισηγηθεί ποιες βαθμίδες σχολείων μπορούν να επαναλειτουργήσουν δια ζώσης, ενώ ήδη ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και ο Ν. Χαρδαλιάς προανήγγειλαν ότι προέχει η επαναλειτουργία των Λυκείων τη Δευτέρα 12 Απριλίου, αφού μελετηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ.

Σημαντικό εργαλείο τα τεστ

Σημαντικό εργαλείο για την επαναλειτουργία των σχολείων χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τα self test για τον κορονοϊό και τόνισε ότι « θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την εκπαιδευτική κοινότητα και τις οικογένειες των μαθητών.Το πρώτο βήμα είναι να εξηγήσουμε τη σημασία του μέτρου στους γονείς, όπως είχε γίνει με τις μάσκες. Είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για να περιορίσουμε τους θετικούς, κυρίως τους ασυμπτωματικούς».

Όπως είπε επίσης η ίδια «έχει γίνει η παραλαβή ενός σημαντικού αριθμού τεστ και συνεχίζεται η προμήθειά τους από τα φαρμακεία, από την οποία θα κριθεί και το άνοιγμα των σχολείων. Θα συνεδριάσουμε με τους ειδικούς για το άνοιγμα των σχολείων, με προτεραιότητα τα Λύκεια. Έχει γίνει μια συζήτηση να έχουν πάρει τα φαρμακεία τα self test και θα θέλαμε από τις 12 του μήνα, να ανοίξουν τα λύκεια». Για τη διαδικασία είπε ότι ο κάθε μαθητής θα κάνει το self test στο σπίτι του και εάν βγει θετικό, θα το δηλώνει στην πλατφόρμα και θα πηγαίνει για επιβεβαιωτικό τεστ. Εάν είναι αρνητικό, θα παίρνει βεβαίωση για να τη δώσει στο σχολείο.


Υποχρεωτικά τα τεστ

Υποχρεωτική θα είναι η προσκόμιση από τους μαθητές της βεβαίωσης των γονιών τους ή κηδεμόνων ότι το self test που έκαναν είναι αρνητικό. Για τα παιδιά που δεν θα φέρουν μαζί τους τη δήλωση, θα αποκλείεται η είσοδος στην αίθουσα, ενώ δεν θα κάνουν ούτε τηλεκπαίδευση. Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης,οι γονείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα για τα παιδιά τους από τα Φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ .

Το τεστ θα πραγματοποιείται στο σπίτι από 24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμά του θα δηλώνεται σε σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα .Στην περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος ο γονέας ή κηδεμόνας θα πρέπει να εκτυπώσει και να υπογράψει τη σχετική βεβαίωση, την οποία θα φέρει μαζί του ο μαθητής καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και θα την επιδεικνύει στον εκπαιδευτικό της τάξης που είναι επιφορτισμένος με το παρουσιολόγιο. Όσοι μαθητές προκύπτουν θετικοί θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να κάνουν ένα δεύτερο self test αντιγόνου δωρεάν σε δημόσια δομή. Η λίστα των δομών θα αναγράφεται στο σχετικό ιστότοπο προκειμένου να δικαιολογηθεί η απουσία από το σχολείο. Όσοι μαθητές δεν φέρουν μαζί τους τη βεβαίωση-δήλωση, δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα ούτε θα υπάρχει δυνατότητα τηλεκπαίδευσης.
Πρώτα ανοίγουν τα Λύκεια

Σχετικά με την απαναλειτουργία των σχολείων δια ζώσης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Χαρδαλιάς δήλωσε: «Αφού δούμε τα αποτελέσματα εντός της επόμενης εβδομάδος, θα εξετάσουμε με τη βοήθεια των self-tests που θα έχουμε στη διάθεσή μας και τη λειτουργία της εκπαίδευσης ξεκινώντας από τα Λύκεια. Γιατί οι μαθητές, ειδικά της Γ΄ Λυκείου, έχουν μπροστά τους Πανελλήνιες εξετάσεις και σε αρκετές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, έχουν λείψει μήνες ολόκληρους από τα σχολεία τους».

Άνοιγμα σχολείων- Τσούχλος: Όροι και προϋποθέσεις για την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες

Άνοιγμα σχολείων – Εξαδάκτυλος: Να ανοίξουν τα σχολεία μόνο για τη Γ΄ λυκείου

Εκπαιδευτικοί για άνοιγμα σχολείων: «Παίζουν με την υγεία εκπαιδευτικών και γονέων»

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !