:  Η υπουργός Παιδείας και Θησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στο

Tι θα γίνει με τα – Δείτε στο

«Για τα φροντιστήρια δεν υπάρχει ακόμη απόφαση της Επιτροπής για επαναλειτουργία. Η απόφαση αφορά μόνο σχολικές μονάδες. Δεν υπάρχει εισήγηση και το τονίζω» επεσήμανε η σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Όσον αφορά τους : «Θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Μέχρι τώρα πηγαίνουν μαζί με τα νηπιαγωγεία. Άρα η αντίληψη που υπάρχει είναι ότι θα λειτουργήσουν και αυτοί».

Για τα τόνισε: «Τα ολοήμερα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Ότι έχει να κάνει με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει κανονικά από τη Δευτέρα 11/1. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να παρουσιαστούν την Παρασκευή για να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες».

για τους εκπαιδευτικούς με προτεραιότητα

Σε σχέση με το πότε θα εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί, η υπουργός Παιδείας γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει μία προτεραιότητα, καθώς θα εμβολιαστούν πριν από τον γενικό πληθυσμό. Όπως ανέφερε, προτεραιότητα θα δοθεί ιδιαίτερα στους καθηγητές με υποκείμενα νοσήματα.

Ερωτηματικό τα γυμνάσια-λύκεια. Μείωση ύλης για την Γ´ λυκείου

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί πότε θα μπουν ξανά στις τάξεις τους οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το ζήτημα αναμένεται να επανεξεταστεί, μαζί με τα υγειονομικά δεδομένα που θα έχουν προκύψει την ερχόμενη εβδομάδα, από την επιτροπή των ειδικών.

Παράλληλα, αυτή την . «Ήταν μια δύσκολη χρονιά», σχολίασε η υπουργός.

Καμία εισήγηση για τα

Οι επιτροπή των ειδικών δεν έχει κάνει κάποια εισήγηση προς το Υπουργείο σχετικά με τα πανεπιστήμια, ώστε να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας τους. Έτσι, προς το παρόν, δεν αναμένεται κάποια αλλαγή ή απόφαση για δια ζώσης μαθήματα.

Πάντως, η υπουργός ενημέρωσε ότι σύντομα θα εκδοθεί ειδική εγκύκλιος για τις κατατακτήριες εξετάσεις.

Επιστροφή στη δια ζώσης λειτουργία των δομών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής

Όπως έγινε γνωστό από χθες, Δευτέρα, στις 11 Ιανουαρίου θα επαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Θα υπάρχει , όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών). Έτσι, θα υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων. Αυτά, για να μην υπάρξει συνωστισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων.

Επιπλέον, θα χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία είσοδοι της σχολικής μονάδας, όπου αυτές υπάρχουν.

Ακόμη, πρόκειται να “ανοίξει” διαδικτυακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Όπως σημείωσε η κ. Κεραμέως, τα ραντεβού θα πραγματοποιούνται από τις 14:00 έως τις 17:00.

Το μέτρο αυτό είναι εθελοντικό για τους εκπαιδευτικούς, καθαρά προληπτικής φύσης και σχετίζεται με το να μπορεί να υπάρχει μία επιδημιολογική εικόνα από τα σχολεία.

Επιπλέον, ο .

Όπως είναι λογικό, διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως: η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά..