Γκίκα: Τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων – Τι θα ισχύσει για γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/01/2021 - 13:39 | Author: Ρούσσου Ασημίνα
Τελευταία τροποποίηση στις 05/01/2021 - 13:46

: Τι θα ισχύσει για γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς - Δείτε αναλυτικά τα επιπλέον μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων στο ipaidia.gr

Τι είπε για τα μέτρα στα

Επιπλέον μέτρα για την αποφυγή συγχρωτισμού των γονέων και κηδεμόνων που συνοδεύουν τα παιδιά θα ληφθούν για την δια ζώσης επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, με διαφορετική ώρα προσέλευσης όπου αυτό είναι εφικτό και χρήση περισσότερων της μίας εισόδου, όπου υπάρχουν δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3 η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστασία Γκίκα.

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν εθελοντικά μέσω ειδικής πλατφόρμας να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS.

Επίδομα 534 ευρώ: Τι θα γίνει το μήνα Ιανουάριο

Επίδομα 400 ευρώ: Πληρωμές, δικαιούχοι, κριτήρια

Έρχεται ΝΕΟ μπαράζ πληρωμών: Επίδομα 534 ευρώ, δώρο Χριστουγέννων, επίδομα ανεργίας, αναδρομικά

Όπως ανέφερε η κ. Γκίκα εντός των επόμενων ωρών θα εκδοθεί και σχετική εγκύκλιος.

Όσον αφορά στα γυμνάσια και λύκεια, θα ξεκινήσουν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου ενώ η δια ζώσης επαναλειτουργία τους, θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα.

Το υπουργείο Παιδείας ανέφερε επίσης ότι εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί συγκεκριμένη μείωση στην ύλη για τις Πανελλήνιες 2021.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: