Άνοιγμα σχολείων: Πού διαφώνησε η επιτροπή

Άνοιγμα σχολείων: Πού διαφώνησε η επιτροπή

: Ομόφωνη ήταν η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα σχολείων και συγκεκριμένα των Λυκείων και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται για να ανοίξουν, όπως είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Η διαφωνία αφορούσε στην ημερομηνία ανοίγματος των Λυκείων καθώς κάποια μέλη της επιτροπής, εκτιμούσαν ότι θα έπρεπε να την ορίσει η Πολιτεία με βάση την εκπλήρωση των προϋποθέσεων. Τελικά ο κ. Βατόπουλος είπε στον ΣΚΑΪ ότι η επιτροπή εισηγήθηκε να ανοίξουν τα Λύκεια την προσεχή Δευτέρα.

Χαρακτήρισε μεγάλο στοίχημα την τήρηση των προϋποθέσεων για τα Λύκεια λέγοντας ότι χρειάζεται καλή προετοιμασία και ενημέρωση για τη διενέργεια των. Χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντικό να γίνονται πολλές εξετάσεις, ώστε να εντοπίζονται και να απομονώνονται ασυμπτωματικοί φορείς κορονοϊού.

«Όλοι συμφωνούμε ότι η λογική οριζόντιου κλεισίματος έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της και πλέον, επειδή υπάρχουν τα εργαλεία όπως τα αντιγονικά , να πάμε σε λελογισμένες αναστολές περιορισμών, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποκατασταθεί αυτός ο περιορισμός με το ανάλογο », τόνισε ο κ. Βατόπουλος. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αλλάζει λιγάκι το μείγμα των μέτρων ώστε να ελαφρυνθούν περιορισμοί και να αυξηθεί το testing.

Σχετικά με το Πάσχα τόνισε ότι είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί πάλι τις επόμενες εβδομάδες και πως δεν ξέρει αν θα μπορέσουν να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. «Θέλω να ελπίζω ότι το φετινό Πάσχα δεν θα είναι σαν το περσινό» είπε. «Από νομό σε νομό δεν ξέρω αν θα μπορούμε να το κάνουμε. Είναι πρόωρο να το πούμε» πρόσθεσε.

Κορονοϊός: Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη – Αυξητική τάση του ιού δείχνουν τα λύματα

Ανατροπή! Μπορεί τελικά ο κορονοϊός να κολλήσει από τις επιφάνειες;

Κορονοϊός: Oι τρεις διακριτές κατηγορίες των νοσηλευόμενων

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !