: Δήλωση εκπροσώπου Κυριακόπουλου Μάνθου, εκλεγμένου με τις Παρεμβάσεις στο ΔΣ της ΔΟΕ για την απεργία.

Η δήλωση

Η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ για -Αποχή από την Αξιολόγηση, απόφαση που εξέφρασε και συσπείρωσε τον κλάδο με μεγαλειώδη συμμετοχή σε κάθε σχολείο και σύλλογο διδασκόντων και σε ποσοστό πάνω από 90%, αλλά και όπως αποτυπώθηκε στα ποτάμια απεργών στους δρόμους πανελλαδικά τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, είναι στοιχεία που εδώ και ΤΩΡΑ επιβάλλουν τη συνέχιση του αγώνα στην ίδια κατεύθυνση από την Ομοσπονδία ως το τέλος, ώστε η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ να τα πάρει όλα πίσω.

Το όπλο της Απεργία-Αποχής, παρά τις δικαστικές αποφάσεις και την ωμή κυβερνητική παρέμβαση στο δικαστικό σώμα, είναι ακόμη ζωντανό. Η τελεσίδικη απόφαση δεν βγάζει την Απεργία καταχρηστική, άμεσα μπορεί να επαπροκηρυχθεί, δικαιώνοντας τα αιτήματα για τα οποία γίνεται. Η εμπειρία του ’14 όπου η ΑΔΕΔΥ επαναπροκήρυξε την Απεργία-Αποχή 3 φορές διαδοχικά επιβάλλοντας τελικά την πραγματοποίησή της και οδηγώντας το κίνημα στη νίκη, δείχνει το δρόμο και την άμεση υποχρέωση της ΔΟΕ να κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση.

Κατεύθυνση που στριμώχνει την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ στην αντιπαράθεση για εφαρμογή της Αξιολόγησης-ριζικής διάλυσης του Δημόσιου Σχολείου και της εφαρμογής του ν. Χατζηδάκη, δημιουργώντας τεράστιο αρνητικό προηγούμενο για το σύνολο του εργατικού κινήματος. Ακόμα και το ενδεχόμενο νέου πραξικοπήματος της κυβέρνησης για να ξαναβγάλει τη νέα προκήρυξη παράνομη, τη στριμώχνει και την απομονώνει ακόμα περισσότερο πολιτικά και δίνει χρόνο και νέες δυνατότητες για επόμενα μεγάλα απεργιακά και πολιτικά γεγονότα από το εκπαιδευτικό και ευρύτερα το εργατικό κίνημα.

Ως Παρεμβάσεις θέσαμε από την πρώτη στιγμή το ζήτημα της άμεσης σύγκλισης του ΔΣ της ΔΟΕ, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα τελευταία δεδομένα, μαζί με την απόφαση για άμεση επανακήρυξη της Απεργίας-Αποχής. Η τεράστια χρονοτριβή της συνεδρίασης του ΔΣ, με προαποφασισμένες ανακοινώσεις, δεν απαντούν στο στοιχειώδες και στο έκτακτο της συγκυρίας ενός αποφασιστικού αγώνα στον οποίο καλούν χιλιάδες συναδέλφισσες και συνάδελφοι, με δεκάδες αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και Συλλόγων.

Τώρα όλες οι δυνάμεις που ομόφωνα ψήφισαν την Απεργία Αποχή να τοποθετηθούν δημόσια.

Έχουν πάρει πολιτική απόφαση να εγκαταλείψουν-παραιτηθούν από τη συνέχιση της Απεργίας-Αποχής χωρίς καν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια που έχουμε; Γιατί δεν υπάρχουν νομικές δικαιολογίες για μια τέτοια εγκατάλειψη, μετά την απόφαση του εφετείου να μην την κηρύξει ως καταχρηστική.

Τι εξυπηρετεί αυτή η παραίτηση, κίνηση που διευκολύνει την Κεραμέως, η οποία δε θα κληθεί ούτε καν να ξανακάνει πραξικόπημα;

Γιατί παράλληλα με την επανακήρυξη δεν κλιμακώνουν με ένα επόμενο απεργιακό σταθμό με πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα  και δε συμβάλlουν σε πανεργατική διεύρυνση του μετώπου;

Οφείλουν να πάρουν όλοι Δημόσια θέση για ποιους λόγους παραιτούνται και υποχωρούν κόντρα στις συλλογικές αποφάσεις και την επιθυμία χιλιάδων συναδέλφων/ισσών.

Κόντρα στην υπονόμευση του αγώνα, η Απεργία-Αποχή πρέπει να επανακηρυχθεί και να συνεχιστεί.

Ο Αγώνας να κλιμακωθεί.