Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,Απευθυνόμαστε σε εσάς για το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει στον νομό Ρεθύμνης σε σχέση με τη δημιουργία μηδενικών οργανικών κενών καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας στην Α/θμια Εκπαίδευση και αντίστοιχα πέντε (5) οργανικών κενών καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας.

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης νομού Ρεθύμνης και της Περιφερειακής Δ/νσης Κρήτης είναι αναγκαία η σύσταση οργανικών κενών και για τις δύο παραπάνω ειδικότητες, προκειμένου να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες στον νομό μας. Πολλώ μάλλον τη στιγμή που ο αριθμός δηλώσεων των μαθητών και των μαθητριών που προτιμούν τη διδασκαλία της Γερμανικής γλώσσας στο Δημοτικό είναι σημαντικά μεγαλύτερος από τον αριθμό δηλώσεων προτίμησης της αντίστοιχης Γαλλικής.

Είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την έκπληξή μας, αλλά και την απορία μας, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον νομό μας και επομένως στηρίζουμε κάθε νόμιμη ενέργεια της τοπικής Επιτροπής Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας, προκειμένου να αρθεί η αδικία εις βάρος της παραπάνω ειδικότητας, αλλά και εις βάρος των μαθητών και μαθητριών, αφού καταστρατηγείται το βάσει νόμου δικαίωμά τους να επιλέξουν ελεύθερα τη β΄ ξένη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν στο Δημοτικό, με τη σύμφωνη γνώμη του γονέα/κηδεμόνα τους.

Ζητάμε: α) μία επίσημη απάντηση από τα θεσμικά όργανα του Υπουργείου Παιδείας για το πώς προέκυψαν τα κενά των οργανικών θέσεων για τους καθηγητές των παραπάνω ειδικοτήτων.

β) την αποκατάσταση του προβλήματος με την άμεση σύσταση οργανικών κενών καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας, σύμφωνα με τις δηλώσεις προτίμησης των μαθητών, που αποτελούν και το κύριο μέλημά μας ως εκπαιδευτικοί.

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ