ΑΔΕΔΥ: Καταγγελία για τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Γρεβενών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/03/2019 - 19:08 | Author: Newsroom Ipaidia

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές ανακοινώσεις του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Γρεβενών και της Ο.Λ.Μ.Ε., καταγγέλλει τις ενέργειες του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών, με τις οποίες προσπαθεί να περιορίσει τη συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου καθηγητή Κωνσταντίνου Μιχαλογιάννη, οποίος είναι αναπληρωτής Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Γρεβενών.

Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι ο συνάδελφος Κωνσταντίνος Μιχαλογιάννης είναι ΑΜΕΑ, με ποσοστό αναπηρίας 82%, προχώρησε στην τοποθέτησή του σε δεύτερο σχολείο (2ο Γυμνάσιο Γρεβενών), το οποίο δεν παρέχει καμία διευκόλυνση για τα άτομα ΑΜΕΑ. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο συνάδελφος ως καθηγητής Πληροφορικής υποχρεώθηκε να μετακινείται από τις σκάλες στο δεύτερο όροφο του σχολικού κτηρίου, όπου βρίσκονται τα εργαστήρια πληροφορικής, γεγονός που ήταν και επίπονο, αλλά και επικίνδυνο για τη σωματική του ακεραιότητα. Είναι ιδιαίτερα ακατανόητο το γεγονός ότι στο σχολείο, όπου ο συνάδελφος έχει τη μοναδική οργανική θέση καθηγητή Πληροφορικής έχει τοποθετηθεί δεύτερος καθηγητής της ίδιας ειδικότητας με εβδομαδιαίο ωράριο επτά ωρών. Αντί λοιπόν να μετακινηθεί ο δεύτερος καθηγητής στο 2ο Γυμνάσιο Γρεβενών, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υποχρέωσε σε μετακίνηση τον έχοντα την οργανική θέση και παρά το γεγονός ότι είναι ΑΜΕΑ!!!

Αποτέλεσμα της ανάλγητης συμπεριφοράς του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του συναδέλφου Κωνσταντίνου Μιχαλογιάννη, στην προσπάθειά του να μεταβεί στο εργαστήριο πληροφορικής στον δεύτερο όροφο του 2ου Γυμνασίου Γρεβενών. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Γρεβενών από το ΕΚΑΒ, όπου διαπιστώθηκε κάκωση γονάτου.

 

Ύστερα από τα παραπάνω η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:

 1. Καταγγέλλει τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών για την αυθαίρετη περικοπή της συνδικαλιστικής άδειας του συναδέλφου
 2. Τον καλεί να εφαρμόσει άμεσα την κείμενη νομοθεσία σχετικά με τη χορήγηση συνδικαλιστικών αδειών ώστε να επιτρέψει την ανεμπόδιστη συνδικαλιστική δράση στον Αντιπρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. όπως ζητήθηκε με την από 7/12/2018, αίτησή του.
 3. Ζητά τη διερεύνηση των πράξεων και των ενεργειών του Διευθυντή Εκπαίδευσης, για παραβίαση του άρθρου 14 του Ν. 1264/1982, που αναφέρεται στην προστασία και τη διευκόλυνση της συνδικαλιστικής δράσης.

Τέλος δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως παρόμοιες προσπάθειες, με ευθύνη και της κυβέρνησης για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης δεν πρόκειται να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων. • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020  • ideascentral

   europalso