25-07-13 Συνάντηση Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Γκιουλέκα με μαθητές του ελληνοαμερικάνικου …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/07/2013 - 14:26 | Author: Newsroom Ipaidia

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Γκιουλέκα με μαθητές του ελληνοαμερικάνικου δημόσιου σχολείου «Ακαδημία Σωκράτης» της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ.

Με Ελληνόπουλα, παιδιά ομογενών από τις ΗΠΑ που φοιτούν στο ελληνοαμερικάνικο δημόσιο σχολείο «Ακαδημία Σωκράτης» της Βόρειας Καρολίνας συναντήθηκε χθες ο Υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα, τελευταίο σταθμό των επισκέψεων των παιδιών σε ελληνικούς ιστορικούς τόπους. Ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας κάλεσε τα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά την πατρίδα, την ιστορία και την μεγάλη πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά της, τονίζοντάς τους παράλληλα, πως «όλοι εδώ στο μητροπολιτικό κέντρο είμαστε περήφανοι για τους Έλληνες που ζουν στις δεύτερες πατρίδες τους – όπως Η.Π.Α, Ευρώπη, Αυστραλία- και οι οποίοι αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές του Ελληνισμού».

Ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας μετέφερε χαιρετισμό του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ενώ συζήτησε με τους εκπαιδευτές και τα παιδιά, την έναρξη της συνεργασίας του διαδικτυακού προγράμματος e-learning, το οποίο ξεκινά το υπουργείο Παιδείας με στόχο να φέρει σε ακόμα στενότερη επαφή τα απανταχού της γης ελληνόπουλα με το μητροπολιτικό κέντρο. Ένα πρόγραμμα που, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μεθόδους διάδοσης του ελληνικού πνεύματος, και πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων μαζί με τους μαθητές επισκέφθηκαν τη μονή της Αγίας Λαύρας, καθώς και το Μουσείο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων και τον μαρτυρικό τόπο εκτέλεσης των περίπου 500 παιδιών και ανδρών της 13ης Δεκεμβρίου 1943.

Στη συνάντηση του Κωνσταντίνου Γκιουλέκα με τους ομογενείς μαθητές και εκπαιδευτές παρών ήταν και ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ κ. Αθανάσιος Νταβλούρος.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: