24-10-14 Επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/10/2014 - 14:53 | Author: Newsroom Ipaidia

Δελτίο Τύπου

Επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιου Στύλιου στο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αχαρνών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Στύλιος παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αχαρνών σε σύμπραξη με το 7ο Γυμνάσιο Αχαρνών, στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας.

Ο κ. Στύλιος απευθυνόμενος στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς ανέφερε ότι αυτό που προωθείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τη Γ.Γ. Αθλητισμού, στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου, είναι το θέμα της σωστής διατροφής και της καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας.

«Στην Ελλάδα έχουμε παιδεία, μυαλό και αξιόλογο εκπαιδευτικό και επιστημονικό δυναμικό για να αξιοποιήσουμε τη γνώση και να εξελίξουμε τη μεθοδολογία για να γίνει συνήθεια σε όλα τα Ελληνόπουλα η υγιεινή διατροφή. Θέλουμε τα παιδιά μας να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά όλου του κόσμου. Για να εξασφαλίσουμε το μέλλον της Ελλάδας. Εξάλλου, η χώρα μας έχει διαμορφώσει διατροφικό πολιτισμό που υιοθετούν όλοι οι λαοί. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει στόχο να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να συμβάλλει στην εκπαίδευση των παιδιών μας στις υγιεινές διατροφικές συνήθειες και στην σωματική άθληση και άσκηση, έτσι ώστε να καταπολεμήσουμε το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας που μαστίζει τη χώρα μας και να μεγαλώσουμε υγιείς ενήλικες».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

141024 dt stylios 2

Loading...


  • europalso   ideascentral