"1.500 κενά σε ώρες και 70 εκπαιδευτικοί έλλειμμα στην Εύβοια"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/11/2018 - 11:36 | Author: Newsroom Ipaidia

Κοντεύουν 3 μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και εκείνες οι κυβερνητικές τυμπανοκρουσίες ότι φέτος ύστερα από πολλά χρόνια επανήλθε η κανονικότητα στα σχολεία, ακούγονται πια ως πολύ κακόγουστο αστείο.

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Κακόγουστο αστείο σε βάρος τόσων οικογενειών που τα παιδιά τους στερούνται το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης, αφού αυτή τη χρονική στιγμή δεν έχουν διδαχθεί ούτε μια ώρα ακόμη και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, κακόγουστο αστείο και σε βάρος τόσων συναδέλφων αναπληρωτών που περιμένουν με μια βαλίτσα στο χέρι τον πολυπόθητο ολιγόμηνο διορισμό τους.

Στην Εύβοια η κατάσταση είναι τραγική, η χειρότερη των τελευταίων χρόνων.

Με πάνω από 1.500 κενά σε ώρες, δηλαδή περισσότερους από 70 εκπαιδευτικούς έλλειμμα, με σχολεία που μόλις καλύπτουν το 50% του δυναμικού τους σε εκπαιδευτικούς, στο βόρειο και στο νότιο άκρο του νομού, με μαθητές και γονείς ανάστατους, με διευθυντές και συλλόγους που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να κρατήσουν τα σχολεία όρθια, τα σχολεία που στενάζουν για άλλη μια φορά κάτω από το βάρος των νεοφιλελευθέρων πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης.

Τα μνημόνια, η αδιοριστία, η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του Δημόσιου σχολείου είναι εδώ και καλά κρατεί.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας, ευρισκόμενο σε άμεση και καθημερινή επικοινωνία με Διευθυντές, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και Δεκαπενταμελή Συμβούλια Μαθητών, αφού εκτίμησε τη δύσκολη αυτή κατάσταση αποφάσισε στη Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα 26.11.2018, από κοινού με γονείς και μαθητές/τριες τα εξής:

1. να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 2 μ.μ. στη ΔιεύθυνσηΔευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας και να ζητήσει εξηγήσεις για την απαράδεκτη κατάσταση του νομού μας

2. να δημοσιοποιήσει το θέμα σε όλα τα ΜΜΕ

3. να προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες υπεράσπισης του δικαιώματος των παιδιών στη δημόσια δωεράν παιδεία

4. να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας την ερχόμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Παιδείας

Παρακαλούνται οι διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων,

να ενημερώσουν τους συναδέλφους/ισσες, τους συλλόγους και τους γονείς, τα δεκαπενταμελή και τους μαθητές /τριες.

Καλούμε όλη τη σχολική κοινότητα, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές/τριες να δώσουν δυναμικό παρόν.Η υπόθεση αυτή μας αφορά όλους/ες και μόνο ενωμένοι, διεκδηκητικοί και αποφασισμένοι μπορούμε να νικήσουμε.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso